Google Lens, tehnologia de recunoastere a imaginilor Google, are propria aplicatie autonoma din 2018, iar noi functii continua sa fie adaugate. In aceasta saptamana, Google a adaugat posibilitatea de a copia si insera rapid notele scrise de mana de pe telefon pe un computer.

 

Dupa cum explica Lou Wang, Group Product Manager, Google Lens si AR, pe blogul The Keyword, „Puteti utiliza deja Lens pentru a copia si insera rapid text din notite scrise de mana si documente pe telefonul dvs. pentru a economisi timp.

 

Acum, cand selectati text cu Lens, puteti atinge „copiaza pe computer” pentru a-l lipi rapid pe un alt dispozitiv conectat cu Chrome. ” Notitele scrise de mana sunt convertite in text si apar aproape instantaneu pe dispozitivul selectat. Actioneaza ca o modalitate foarte usoara de a „face backup” gandurilor tale de pe hartie.

 

Pentru ca aceasta noua functie sa functioneze, va trebui sa va asigurati ca cea mai recenta versiune de Chrome este instalata pe ambele dispozitive. Daca detineti un telefon Android, atunci este necesara aplicatia Google Lens, dar pentru iOS veti avea nevoie de aplicatia Google instalata, care include accesul la Lens.

 

Alte functii noi adaugate Google Lens includ posibilitatea de a asculta cuvinte si expresii rostite intr-o alta limba. Acest lucru este util in special pentru cineva care incearca sa invete o limba noua, dintre care, Lens accepta deja peste 100. Pentru a auzi un cuvant sau o fraza, pur si simplu selectati textul cu Lens si atingeti butonul Ascultati.

In cele din urma, exista o noua caracteristica de descoperire a cuvintelor si frazelor. Daca localizati un cuvant sau o expresie pe care nu o intelegeti, utilizati Lens pentru a o selecta si efectua o cautare Google pentru a afla ce inseamna.