Anul trecut, la conferinta sa anuala pentru dezvoltatori F8, Facebook a dezvaluit un nou design pentru site-ul sau desktop, Facebook.com. In ultimele luni, Facebook a lasat unii utilizatori sa opteze pentru noul design in anumite regiuni, dar vineri, site-ul reproiectat a fost lansat la nivel global, oferind tuturor celor cu un cont Facebook posibilitatea de a verifica noul aspect si functiile suplimentare ale noii experiente desktop.

 

Daca doriti sa vedeti cum arata noul Facebook, tot ce trebuie sa faceti este sa va indreptati catre Facebook.com pe un browser, sa faceti clic pe sageata in jos din bara de meniu din partea dreapta din partea de sus a paginii si sa cautati optiunea „Treceti la Facebook nou”. Puteti schimba oricand din acelasi meniu.

 

Dupa ce ati trecut pe Noul Facebook, gasiti aceeasi sageata in jos in coltul din dreapta sus al ecranului (ar trebui sa afiseze „Cont” cand treceti peste el) si faceti clic pe ea. In mijlocul meniului se va afisa o comutare „Modul intunecat”, pe care puteti da clic pentru a activa sau dezactiva functia.

 

Probabil pot sa va spun daca doriti sau nu reproiectarea pe baza opiniei dvs. cu privire la designul actual al aplicatiei Facebook pentru mobil. La inceput este un pic neplacut, deoarece fila browserului arata ca un site web mobil care a fost reconfigurat pentru a se potrivi cu un ecran mai larg.

 

„Am crescut de cand s-a lansat Facebook.com in urma cu 16 ani”, spune echipa. „Am creat functii noi, optimizate pentru dispozitive si sisteme de operare noi si extinse la sute de limbi. Recent ne-am concentrat pe experienta mobila pe Facebook si ne-am dat seama ca site-ul nostru de pe desktop a ramas in urma. Oamenii au nevoie de asta pentru a tine pasul. Asa ca am facut cercetari, petrecand luni intregi vorbind cu oamenii despre cum putem face experienta web mai buna pentru ei. Acum suntem incantati sa oferim noul site, o noua baza excelenta pentru urmatoarele decenii de Facebook.com. “