Fanii Diablo vor avea parte de o surpriza, deoarece se zvoneste ca Diablo 2 va primi tratamentul remaster pana la sfarsitul acestui an. Jucatorii si-au expirmat dorinta unui remake al jocului clasic RPG de actiune al lui Blizzard de ani buni, alaturi de zvonul ocazional al unui remake de fapt in lucrari si cateva incercari impresionante ale fanilor de a remasteriza Diablo 2, cel putin in poze.

 

Recent, fanii Diablo asteapta cu nerabdare lansarea lui Diablo 4. Dezvaluit la BlizzCon 2019, Diablo 4 arata ca o intoarcere la radacinile intunecate si gotice ale seriei, dupa ce Diablo 3 a suparat unii fani cu aspectul sau mai colorat. Desi nu exista inca o data de lansare oficiala pentru Diablo 4, Blizzard si-a pregatit echipa de dezvoltare si a impartasit actualizari periodice cu privire la progresele jocului, pentru a oferi fanilor o idee mai buna despre modul in care se dezvolta. Indicatiile timpurii indica un joc care se bazeaza mai mult pe partea RPG, cu o lume deschisa, populata de NPC-uri cu care jucatorul poate discuta.

 

Desi anticiparea pentru Diablo 4 este mare, iar jocul este in dezvoltare de ceva timp, se pare ca un remake al Diablo 2 ar putea fi lansat inaintea acestuia. Un raport al site-ului francez de jocuri Actugaming, tradus si impartasit de PCGamer, indica faptul ca un remake numit Diablo 2 Resurreuced este programat pentru lansare in al patrulea trimestru al anului 2020. Se pare ca jocul este dezvoltat de filiala Activision Vicarious Visions, care a lucrat recent la jocuri precum Destiny 2 si Trilogia Crash Bandicoot N. Sane. Dupa cum remarca PCGamer, Actugaming are o istorie de scurgeri exacte in ceea ce priveste jocurile Blizzard, asa ca poate exista motive intemeiate pentru a crede ca Diablo 2 remake este in sfarsit o posibilitate.

 

Nu a existat o confirmare oficiala de la Blizzard si nu exista niciun cuvant cu privire la domeniul de aplicare al remaster-ului. Este posibil ca Blizzard sa-si cantareasca cuvintele cu atentie, in urma raspunsului la Warcraft 3: Reforged, care a fost privit ca o dezamagire majora. La lansare, a fost plin de bug-uri, lipsa de caracteristici promise si compromis de politicile draconiene care au i-au dat lui Blizzard dretp asupra hartilor facute de fani. Dezamagirea a fost atat de puternica, incat Blizzard a inceput sa ofere rambursari fara intrebari pentru Warcraft 3: Reforged dupa ce a devenit jocul cu cea mai mica nota pe Metacritic.

 

Atentia este cu siguranta justificata pana cand apare un anunt oficial de la Blizzard, dar este greu sa nu te entuziasmezi de perspectiva unei remasterizari Diablo 2 pentru a face ca asteptarea Diablo 4 sa fie mai suportabila. Un joc multiplayer timpuriu, originalul Diablo 2 este considerat pe larg ca unul dintre cele mai bune jocuri din toate timpurile si are inca o comunitate dedicata de jucatori la 20 de ani de la lansare. Atat pentru fanii hardcore cat si pentru noii veniti, Diablo 2 Resurrected ar putea fi o afacere uriasa daca se dovedeste a fi real.