Wow este un joc complex, exista o multime de lucruri interesante de explorat si de descoperit. Cu milioane de jucatori si ani de dezvoltare in spate, World of Warcraft este greu de inteles pentru utilizatorii noi. Este greu sa te integrezi in comunitate, iar tehnicile care vin natural pentru veteran sunt de multe ori trecute cu vederea de jucatorii noi. Aceste mici secrete nu sunt nici pe departe evidente, asa ca va trebui sa citesti despre ele.

 

  1. Fa rost de Addon-uri

 

Addon-urile sunt o metoda evidenta de a-ti imbunatati stilul de joc, insa ai fi surprins cat de putin sunt documentate in joc. Addon-urile iti permit sa iti personalizezi jocul, sa schimbi UI-ul, sa abordezi mai usor sarcinile dificile, si nu numai, asa ca simte-te liber sa le experimentezi. Ai grija, insa, sa nu te bazezi prea mult pe ele, intrucat vrei sa iti imbunatatesti si skill-urile.

 

  1. Joaca-te cu un prieten

 

Guild-urile sunt ca niste familii care ucid inamici impreuna, rad impreuna, si mor impreuna. Daca nu ai un progres spectaculos, vei avea nevoie in fiecare saptamana de cateva dungeon-uri eroice pentru a-ti maximiza punctele.

Este mult mai usor sa treci prin aceste dungeon-uri cu un partener. Chiar daca sunteti amandoi DPS, simplul avantaj al unei fete prietenoase ajuta. Un partener aduce un plus de incredere, plus ca lucrurile merg mai repede asa.

 

  1. Nu fermeca echipamentele pe care le vei schimba in curand

 

Daca joci cu un caracter nou, vei fi tentat sa cheltui monede pentu fiecare echipament pe care il folosesti. Nu o face, il vei schimba destul de repede, si nu are sens.

In acest moment, chiar si un echipament mov de lvl 359 este considerat slabut. Ai rabdare, verifica ce poti lua de la Molten Front, si ia o decizie informata.

 

  1. Nu cumpara nimic de la casa de licitatii

 

Casa de licitatii are un singur scop, sa te lase fara bani. Daca poti, evita sa cumperi ceva de aici.

Economia WOW este plina de jucatori care vor sa faca multi bani cu cat mai putin efort. Pentru a face acest lucru, jucatorii profesionisti duc preturile cat mai sus posibil. Acestia cauta sa domine piata, si sa controleze astfel economia. Influentarea casei de licitatii nu este impotriva regulilor, iar jucatorii noi sunt usor de pacalit. Vinde-ti lucrurile la licitatie, dar evita sa cumperi daca nu ai neaparata nevoie. Chiar si atunci, asigura-te ca pretul este corect.

 

  1. Foloseste un indicator de damage

 

Stiu ca de regula va sfatuiesc sa evitati addon-urile, din moment ce consider ca va afecteaza skill-urile, insa exista portiuni din joc unde acestea sunt absolut necesare, intrucat Blizzard nu furnizeaza functionalitate. Indicatoarele de damage fac parte din aceasta portiune.

Desi dispretuiesc mentalitatea DPS pe care o intalnesc de obicei pe forumuri, problema este ca nu iti poti imbunatati damage-ul daca nu stii care este acesta de la inceput. Jocul nu iti spune nimic despre aceasta valoare, iar ca sa poti creste, ai nevoie de informatii. Fara un indicator de damage, un mag cu o bagheta automata ar putea sa creada ca are un damage de top. Desi nu te sfatuiesc sa alegi si un indicator pentru tuneluri, trebuie sa cunosti aceste valori.

 

  1. Da click pe tinte pentru a reduce accidentele

 

Toata lumea stie ca poti apasa pe Tab pentru a tinti. Daca apesi pe Tab poti sa treci rapid prin inamici, problema este ca daca apesi de prea multe ori ai putea sa atragi, accidental, inamici noi.

Daca dai click pe tinta, riscul se reduce considerabil. In functie de viteza mouse-ului tau, nu vei pierde prea mult din valoarea damage-ului. Chiar daca pierzi o secunda sau doua, lucrurile vor fi mult mai sigure.

Acestea fiind spuse, este in regula sa folosesti Tab daca faci fata tuturor monstrilor din jur.

 

  1. Nivelul conteaza

 

In general, echipamentul este evaluat in functie de doua criterii, tipul, verde albastru sau mov, si nivelul. Echipamentul este intotdeauna mai bun la un nivel mai mare. Daca nivelul este acelasi, echipamentul mov este cel mai bun, iar cel verde cel mai prost. Daca esti in dubii, alege nivelul mai mare.

 

  1. Nu este o problema daca mori

 

Nu trebuie sa iti fie frica de moarte. Este dezamagitor, si ar putea exista niste costuri mici de reparatie, insa mai ales la nivelele mici, nu te teme sa mori. Unele dintre cele mai bune momente din joc sunt acelea in care poti spune “Nu pot sa cred ca am supravietuit”, si nu vei obtine acele momente daca nu risti.

 

Preluat de pe EnGadget