Gears 5 Review – Era clar de la inceput ca Gears 5 avea sa fie diferit.

 

De la eliminarea “Of War” din titlu pana la punerea accentului pe o femeie protagonista, Gears 5 este o experienta uimitoare care isi respecta cu maiestrie trecutul in timp ce priveste spre viitor.

 

Desi imprimate irevocabil in ADN-ul predecesorilor sai – mostenirea lui Gears serpuieste prin cea mai recenta iteratie a acestuia, precum cuvinte care se sfasie printr-un baston de roca – Gears 5 este o abordare fabulos de proaspata pe o formula bine calcata, care incearca activ diferite lucruri, pastrand cu succes miezul sau de identitate.

 

La inceput, insa, nu este clar modul in care noul lider Kait Diaz se incadreaza in lucruri (in special daca ati omis Gears of War 4, primul joc Gears dezvoltat de The Coalition – din fericire, un rezumat este expus la inceputul campaniei) .

 

Desi a prezentat foarte mult in materiale promotionale premergatoare lansarii, la inceput, Kait se simte putin mai mult decat un NPC. In schimb, pleci din aventura, fie JD Fenix, fie Del Walker, iar in timp ce Kait este uneori alaturi de tine – desi este periculos de dureri de cap excitante care ii au pe colegii ei care intreaba in mod repetat daca este in regula – in primele doua ore, lucrurile sunt indiscutabil … bine, Gears-y.

 

Gears 5 Review – Gameplay

 

Pentru a fi corect, nu este o critica. Putine jocuri rivalizeaza cu sensul lui Gears de puterea bruta, palpabila, care imbina forma si functia ca incantatorul tau ansamblu de arme eviscereaza – nu, dizolva – dusman dupa dusman, trupurile lor brute explodand in bucati sangeroase care iti cad la picioare.

 

 

Melee, de asemenea, se simte la fel de carnos si de satisfacator, iar atunci cand va deplasati, scobind de la capac la acoperire, va deplasati cu soliditate. Scop. Putere. Da, iubitul tau Lancer este inca aici. Da, mai exista inca acel sentiment inerent al solidaritatii navelor si al echipelor. Da, Marcus inca te priveste la radio. Si da, exista o multime de coridoare aici cu un numar suspect de puncte de acoperire foarte convenabile, cu talie inalta.

 

 

In timp ce este disponibila o buna selectie de arme familiare, dimensiunile de agrafe trunchiate incurajeaza experimentarea cu noile oferte, fortandu-va sa ridicati arme aruncate pentru a termina incendiul. Jack, tovarasul tau robot (da, s-a intors!) Prezinta o serie de trasaturi ofensive si defensive, pentru a-ti imbunatati sansele de supravietuire, si AI-ul sau si, pentru a fi corect, cel al echipelor tale – este de obicei destul de eficient.

 

 

Gasiti o multime de componente (si exista multe, cel putin pentru cei dispusi sa arate), trebuie sa va actualizati sau sa-i imbunatatiti abilitatile, iar Jack va deveni un insotitor capabil, de sustinere …, cu toate ca este putin lent sa va tina pasul cu dvs. te bazezi pe lanterna lui in medii intunecate.

 

Gears 5 Review – Poveste

 

Inainte de mult, insa – si este in regula, nu avem intentia de a va strica nimic pentru voi aici, asa ca iertati-ne daca sunam putin vagi – povestea isi accelereaza ritmul si se deschide intr-o directie la care nu prea asteptam, cu Kait luand punctul. Coridoarele claustrofobe se deschid in intinderi largi si primitoare, stropind o lume deschisa (ish) intre capitole de lupta intense.

 

 

Sera este un loc uimitor, cu habitate bogate si diverse, care te vor vedea patrunzand prin gheata un moment si trecand prin dunele rosii ruginite in urmatorul. Este, fara indoiala, una dintre serii – poate chiar generatia? – cele mai spectaculoase jocuri cu aspect si imbinate cu scorul si efectele sale sonore exceptionale, Gears 5 este la fel de minunat de privit pe cat este de jucat.

 

 

Desi este tentant sa crezi ca aceste interludii ale lumii deschise sunt mai mult decat imbracaminte, sunt pasate cu maiestrie si curatarea perfecta a palatului intre secventele de lupta frenetice. Si desi arata curiosi pustii, exista o multime de mici ciocane si cranii pentru a explora si pentru a descoperi obiecte de colectie indraznete de descoperit, adaugand profunzime unei povesti deja bine lucrate.

 

 

Ca orice sistem de cautare laterala, nu sunt obligatorii sa progreseze povestea, desigur … dar, de obicei, exista recompense pentru cei suficient de curajosi pentru a parasi calea batuta si a cauta povesti proprii.

 

Gears 5 Review – Co-op

 

Desigur, Gears este si mai bine cu un prieten sau doi alaturi de tine. Pe langa faptul ca joaca intreaga campanie in parteneriat, este posibil sa existe si un joc multiplu. Alaturi de modul obisnuit Versus, acum exista si Escape pentru a completa modul cooperativ cu cinci jucatori, Horde. Primul isi pastreaza hartile curate si actiunea rapida, in ciuda unor noi adaugari, cum ar fi abilitati speciale, in timp ce cel de-al doilea este un mod de cooperare complet nou pentru cei care doresc sa lucreze alaturi de alte COG, nu le elimina.

 

 

Gears 5 nu este lipsit de problemele sale, desigur. Exista o aparitie de dificultati nedorite cu cel putin o lupta cu seful – Matriarch Berserker, te uitam – si, in timp ce nu am experimentat nimic deosebit de neregulat, dincolo de cateva accidente atunci cand incercam sa intram intr-un lobby co-op, exista cu toate acestea, o multime de reclamatii ale jucatorilor cu privire la bug-uri si glitches.

 

Acestea fiind spuse, niciodata nu s-a laudat cu o optiune de accesibilitate complexa si cu optiuni UI de tip triplu A Pe langa setarile granulare in joc, care va permit sa decideti de la aproape toate, de la markerele de lovire HUD la un filtru de profanitate pana la barele de sanatate inamice, Gears 5 exceleaza pentru a permite jucatorului sa adapteze experienta la propriile nevoi particulare, inclusiv un suport remarcabil pentru jucatorii cu dizabilitati senzoriale si fizice.

 

Gears 5 Review – Concluzie

Desi un pic cam lent pentru a merge, Gears 5 s-a reinventat in moduri in care multi dintre noi nu indraznim sa visam ca era posibil, imbinand ceea ce ne-a placut despre franciza cu o poveste proaspata, protagonisti personali si unele dintre cele mai bune imagini si mecanici de filmare. am vazut.