Faceti cunostinta cu primele telefoane „Pro” Apple, iPhone 11 Pro si 11 Pro Max. Acestea castiga titlul de “Pro” pentru noul display, a treia camera si cel mai rapid chipset mobil din toate timpurile, ceea ce permite noi trucuri de procesare a imaginii pe parcurs.

 

 

IPhone 11 Pro are un ecran de 5,8 ”, Pro Max primeste un ecran de 6,5”. Ambele sunt afisaje Super Retina XDR. Este un OLED care atinge o luminozitate impresionanta de 1.200 nits si, totusi, este cu 15% mai eficient din punct de vedere energetic. Vin de asemenea cu un set complet de caracteristici de calitate a imaginii – de la HDR10 la Dolby Vision.

 

 

Telefoanele folosesc o noua camera tripla cu senzori de 12MP. Shooterul principal are un obiectiv de 26 mm f / 1.8, stabilizarea optica a imaginii (OIS) si Dual Pixel AF. Obiectivul tele ramane la 52mm (zoom optic 2x), este mai luminos decat inainte la f / 2.0 si ofera OIS si Dual Pixel AF ca si camera principala.

 

 

Noul membru al familiei este camera cu unghi larg de 13 mm (120 °). Camerele foto vorbesc intre ele, astfel incat atunci cand schimbati intre ele, acestea stiu deja setarile corecte de focalizare, expunere si mapare a tonului.

 

 

Toate cele trei camere filmeaza 4K la 60 fps cu o gama extinsa de culori. Impresionant, aplicatia Filmic poate filma cu toate cele patru camere simultan (inclusiv camera selfie), astfel incat sa obtineti vederi diferite ale aceleiasi scene, plus imagini cu dumneavoastra. De asemenea, Apple calibreaza cele trei camere din fabrica pentru a va asigura ca produc imagini echilibrate.

 

In cele din urma, Apple a sarit corect pe banda de incarcare rapida – noile iPhone-uri vin cu un incarcator de 18 W in cutie. Retineti ca inca foloseste portul Lighting. In orice caz, iPhone 11 Pro ofera o durata de viata mai lunga a bateriei cu 4 ore decat XS, iPhone 11 Pro Max depaseste XS Max cu 5 ore.

 

IPhone-urile sunt alimentate de noul chipset Apple A13 Bionic, 8,5 miliarde de tranzistoare construite pe un proces de 7 nm. Chipset-ul este atat mai rapid, cat si mai eficient din punct de vedere al energiei decat A12. Cele 2 nuclee de inalta performanta ale procesorului sunt cu 20% mai rapide, cu 30% mai eficiente (exista si 4 nuclee eficiente la putere). GPU are un design cu 4 nuclee, care este cu 20% mai rapid si cu 40% mai eficient.

 

Neural Engine creste la 8 nuclee (cu 20% mai rapid, cu 15% mai eficient) si se ocupa de caracteristicile de procesare a imaginilor. Deep Fusion va fi lansat ca o actualizare software – este versiunea Apple a HDR +. Face 4 fotografii inainte de a apasa obturatorul, 4 cand faceti si apoi 1 cu expunere lunga. Apoi alege cele mai bune fotografii si le fuzioneaza impreuna. Exista si un mod de noapte separat.

 

 

Exista o noua culoare – Green Midnight – care se alatura space grey, argintului si un nou gold. Spatele este prelucrat dintr-o singura bucata de sticla, iar Apple a folosit acoperire PVD pentru a-i oferi un finisaj mat. Restul sasiului este construit din otel inoxidabil.

 

 

Cele doua modele iPhone 11 Pro au IP68 (pana la 4m timp de 30 de minute) – cel mai mult pe orice smartphone pe care l-am vazut si de doua ori mai adanc decat iPhone 11. Apple a dezvaluit si o noua gama de huse de protectie.

 

 

Apple iPhone 11 Pro va incepe de la 999 USD, iPhone 11 Pro Max este de 1.099 USD pentru versiunile de 64 GB de baza. Acestea vor fi disponibile pentru precomanda pe 15 septembrie si vor incepe expedierea pe 20 septembrie.