Facebook Calibra – un portofel digital de criptocurrency care va permite utilizatorilor sa trimita si sa primeasca moneda Libra recent lansata – probabil ca nu va fi lansata in India in curand.

 

Un purtator de cuvant al Facebook a declarat pentru The Economic Times (prin intermediul CoinDesk) ca firma nu are “planuri de a oferi Calibra in India” din cauza “restrictiilor locale din India fac lansarea Calibra imposibila in acest moment”.

 

India nu priveste favorabil criptomonedele, interzicandu-le bancilor in 2018 sa le foloseasca si in prezent se discuta despre o lege care ar scoate in afara legii utilizarea criptomonedelor in tara.

 

Fiind a doua tara cu cea mai mare populatie din lume si una dintre cele mai mari piete pentru Facebook, India este extrem de importanta pentru Facebook, in special in contextul Libra, care ar putea fi folosit pentru remitente.

 

Cu toate acestea, The Economic Times spune ca platile (non-crypto) bazate pe WhatsApp, care este detinuta de Facebook, sunt in curs de testare in India.

 

Libra este o criptomoneda non-volatila, care va fi lansata pe blockchain-ul Libra, controlat de un consortiu de organizatii din Elvetia, care include Facebook, Mastercard, PayPal, eBay, Coinbase si altele .

 

Calibra, pe de alta parte, este numele portofelului care va fi creat si intretinut de o filiala din Facebook.

 

Atat Libra, cat si Calibra se afla in stadiu incipient de dezvoltare in acest moment, cu o lansare completa planificata pentru 2020.