Crypto exchange-ul japonez Bitpoint a suspendat toate serviciile dupa ce a pierdut 32 de milioane de dolari intr-un hack care implica XRP, Bitcoin (BTC) si alte criptomonede.

 

Intr-un anunt oficial din 12 iulie, Bitpoint a aratat ca a pierdut aproximativ 3,5 miliarde de yeni (32 milioane de dolari) – din care 2,5 miliarde de yeni (23 milioane de dolari) au apartinut clientilor si 1 miliard (9,2 milioane de dolari) exchange-ului.

 

Bloomberg raporteaza ca actiunile firmei-mama Bitpoint, Remixpoint Inc., au scazut cu 19% in urma stirilor incidentului .

 

Alaturi de XRP si Bitcoin, in hot wallet-urile afectate au fost stocate in total cinci criptomonede diferite, inclusiv Litecoin (LTC) si Ether (ETH).

 

Cold wallet-urile exchange-ului se pare ca nu au fost compromise, indica anuntul Bitpoint.

 

Bitpoint a fost unul dintre numeroasele schimburi interne de crypto care au primit un ordin de imbunatatire a afacerilor de la autoritatea de reglementare financiara din Japonia, Agentia Serviciilor Financiare (FSA), in timpul inspectiilor sale ample la nivel de intreprinderi din industrie, potrivit Bloomberg.

 

Dupa cum s-a raportat anterior, hack-ul record al industriei de 534 milioane dolari NEM de la schimbul japonez Coincheck in ianuarie 2018 a fost atribuit faptului ca monedele au fost depozitate intr-un hot wallet cu securitate scazuta.

 

In 2019, hack-ul asupra Binance de 40 milioane de dolari a pus ampreana pe industrie, cel putin opt schimburi de crypto au fost tinta incidentelor de hacking la scara larga in prima jumatate a acestui an, cel mai recent fiind Bitrue din Singapore.