Darksiders III este prima dintre incercarile THQ Nordic de a continua cu o franciza populara THQ, ca urmare a dizolvarii THQ in 2013. Dupa ce War si Death si-au dezvaluit povestile, Darksiders III este stabilit in perioada in care War a fost intemnitat de Consiliul Charred. Fury are sarcina de a vana si de a inlatura cele 7 Pacate Mortale. La inceput, ea se ofera voluntary, dar pe parcursul jocului, ea devine preocupata de anumite informatii care o fac sa puna la indoiala rolul sau de Calaret al Consiliului Charred.

 

 

 

Naratiunea lui Darksiders III este, din nefericire, cel mai slab punct al jocului. Fury are o misiune, si in timp ce exista cateva rasturnari in intriga, cea mai mare parte a povestirii este previzibila, mai ales daca sunteti la curent cu ultimele doua jocuri. Pana la urma, este logic ca povestea lui Fury sa nu se abata de la naratiune, deoarece ar putea da peste cap firul cronologic al evenimentelor. Cu toate acestea, multi gameri nu ar recomanda Darksiders III bazat doar pe povestea sa.

 

 

Din fericire, restul jocului este foarte bun. Seria continua sa impresioneze prin reinventarea ei in functie de starea de spirit si de spiritul protagonistului principal. Primii Darksiders au fost axati pe razboi si, ca urmare, jocul a avut un simt apocaliptic – o multime de lava si pamant crapat, precum si orase in ruine. Lumea in care activa Death era plina de intuneric,  dand o senzatie glaciala si solemna. Fury este, de asemenea, inconjurata de peisaje si de creaturi care ofera gamer-ului un sentiment de furie.

Acest sentiment de furie poate fi cel mai bine explicat prin modul in se simte emotional gamerul pe parcursul jocului. Nu facem referire aici la ceva asemanator cu “furia gamerilor” sau frustrarea din designul jocului slab. Vorbim atat despre aspectele vizuale ale jocului, cat si despre sistemul de lupta.

Avarice este unul dintre cele Sapte Pacate pe care Fury trebuie sa il invinga pe tot parcursul jocului. Adevarat numelui sau, Avarice (Avarie) este acoperit din cap pana in picioare in bogatii, si are un ranjet malefic. Evident ca devine un personaj neplacut de gameri din clipa in care intra in scena. Inca de la inceputul bataliei, trebuie sa tii pasul cu el si sa te concentrezi asupra aptitudinilor sale, jocul devenind destul de frustrant pana cand reusesti sa il invingi.

 

 

Multe batalii din Darksiders III se ofera sentimentul de frustrare, parca in mod deliberat. Toti inamicii necesita abilitati precise de lupta. Nu sunt la fel de profunde ca Dark Souls, dar acelasi sentiment de implinire vine de fiecare data cand elimini o hoarda de dusmani si declansezi pictograma Save. Sunt gameri care recunosc ca au fost o multime de secvente de lupta in Darksiders III pe care trebuiau sa le revizualizeze de la zece pana la douazeci de ori inainte sa reuseasca sa memoreze locatia si un stil de lupta al inamicilor, chiar si pentru nivelul de joc Easy.

Cel mai important atribut in design-ul acestor tip de jocuri este sa castige increderea gamer-ului ca nu este niciodata nedrept fata de el. Unele jocuri pot acorda bonusuri de Health sau Damage pentru a face experienta sa se simta mai dificila decat de obicei. In Darksiders III, daca mori, va fi pentru ca reflexele tale nu erau destul de rapide sau ca nu ai fost atent la un inamic care se apropia din spate. Cand un joc te face sa te gandesti la modul in care vei aborda fiecare batalie, stii ca developerii au creat o interfata cu un sistem de lupta bine pus la punct.

 

 

Oportunitatile in batalii apar si pe masura ce jocul progreseaza. The Lord of the Hollows o convoaca pe Fury sa ii fie aliat pe parcursul jocului, oferindu-i puteri sporite si acordandu-i arme suplimentare. Pe masura ce abilitatile de lupta ale lui Fury se extind, lupta devine mai complexa si deliberata.

Competentele de lupta ale lui Fury pot fi, de asemenea, upgradate. Oferind suflete lui Vulgrim, ea devine capabila sa-si ridice nivelul de sanatate, putere si magie. Fury poate, de asemenea, sa ofere ingrediente lui Ulthane pentru a-si imbunatati armele si abilitatile statice. Aceste upgrade-uri maresc doar skills-urile si armele castigate de Fury de la The Lord of the Hollows, oferindu-i o sansa la supravietuire, in timp ce dusmanii sai devin tot mai puternici.

Desi exista un anumit grad de libertate in ceea ce priveste modul in care alegi sa desfasori fiecare batalie, trebuie sa stii ca stilul Darksiders III este destul de liniar – intregul joc pare a fi un singur nivel foarte lung. Similar cu intrarile din seriile trecute, lumea este divizata in zone distincte si vei putea sa te sucesti intre locatii. Fiecare zona este conectata de alta intr-un mod care are sens, iar in unele cazuri, Fury poate descoperi un loc care nu este accesibil – de obicei, de obicei sa ajungi acolo necesita un ocol de doua ore. Din fericire, nu exista niciun moment plictisitor tot jocul.

Acestea fiind spuse, Darksiders III nu este lipsit de defecte. Un aspect ciudat de design este rolul lui Fury ca fiind unul dintre Calaretii Apocalipsei. Nu se stie din ce considerente, s-a luat decizia ca Fury sa nu isi calareasca calul. Fie a fost o hotarare bazata pe design, fie absenta calului ei a fost o alegere narativa. Dar dupa ce War si Death au dispus de acest avantaj, este dezamagitor ca Fury nu are parte de acelasi tratament.

Darksiders III este o incercare puternica a THQ Nordic de a continua o serie foarte iubita. Faptul ca Darksiders III a primit o continuare dupa ce originalul THQ a dat faliment este uimitor. Datorita pattern-urilor de lupta si a designului meticulos, Darksiders III merita cu siguranta sa fie jucat si reuseste sa se desprinda de primele doua jocuri, oferindu-si propria identitate unica. Cu putin noroc, seria va avea un final perfect cu o a patra calatorie centrata pe Strife.

 

8.5
Score

Final Verdict

Au trecut peste sase ani, dar seria Darksiders a primit in sfarsit o continuare corespunzatoare. Din fericire, prin imbunatatirea designului de lupta si a nivelului, Darksiders III ofera mai multe decat predecesorii sai.