Capcom a obtinut profituri record, conform celor mai recente rapoarte financiare, determinate de vanzarile puternice ale proprietatilor sale principale.

Cifrele consolidate – care reprezinta cele noua luni pana la 31 decembrie 2018 – arata ca veniturile au crescut cu 92% fata de anul precedent, ajungand la 122,4 milioane USD.

 

Aceasta a fost cuplata cu un venit brut de 557,6 milioane de dolari pentru aceasta perioada, in crestere cu 28,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

 

Jocurile au reprezentat majoritatea covarsitoare a veniturilor companiei Capcom. Compania a inregistrat un profit de 55,2% din segment, ajungand la 435,7 milioane de dolari.

 

Monster Hunter: World continua sa fie mai performant joc al lui Capcom pana in prezent, vanzand mai mult de zece milioane de unitati de la lansarea in luna ianuarie a anului trecut, gasind un deosebit succes pe PC.

 

Capcom a adaugat ca Street Fighter 30th Anniversary si Mega 11 au avut rezultate bune, aratand o “crestere sanatoasa a vanzarilor”, in timp ce vanzarile Onimusha au “avut un inceput bun”.

 

Aceste rapoarte financiare au aparut la scurt timp dupa ce Metacritic a dezvaluit faptul ca Capcom a fost cel mai mare publisher al anului 2018, multumita unui catalog de titluri puternic si jocuri remasterate.