Interesul public pentru Bitcoin (BTC) a revenit in mod neasteptat in aceasta luna, numarul de cautari Google ajungand la un nivelul de acum opt luni, cand marele bull-run nu luase inca sfarsit.

Google Trends, care compileaza date despre volumul cautarilor inregistrate in anumite perioade de timp, a constatat ca numarul de cautari din intreaga lume pentru “Bitcoin” s-a dublat de la inceputul lunii noiembrie. Site-ul web, o filiala a motorului de cautare, a constatat pe o scala de la 1 la 100, cautarile “Bitcoin” in aceasta saptamana au ajuns la 17, de la 8 in prima saptamana a lunii. Acesta a fost cel mai mare numar de cautari intregistrat in ultimele 8 luni.

Si alti termeni legati de cripto au inregistrat o usoara crestere a volumului de cautare, dar nu la nivelul cresterii inregistrate de Bitcoin. “Cryptocurrency” a a crescut pana la 12, valoare care a fost ultima data inregistrata in prima saptamana a lunii august, cand SEC si-a intarziat decizia privind propunerea lui Cboe. Cboe a propus infiintarea si reglementarea unei piete de tranzactionare a criptomonedelor (ETF), pe modelul bursei.

Volumele de cautare pentru termenul “Ripple”, compania din spatele jetonului XRP, au ramas la fel in ultimele trei luni. Cautarile pentru Ethereum (ETH) au vazut o usoara crestere, dar sunt inca sub nivelul inregistrat in luna septembrie.

Interesul public pentru Bitcoin Cash (BCH) a ajuns la jumatatea lunii noiembrie la cel mai inalt nivel de anul acesta. Acest lucru a atras in ultimele doua saptamani interesul presei.

Este aceasta crestere a interesului un lucru bun?

Cresterea numarului de cautari Bitcoin coincide cu wipeout-ul pietei care a ocupat cea mai mare parte a lunii noiembrie. Bitcoin a cazut prin toate nivelurile sale de suport, scazand duminica seara la un nou minim al acestui an, de 3.600 de dolari. Valoarea totala a criptomonedelor a scazut cu peste 100 de miliarde de dolari in doua saptamani. Interesul privind criptomonedele ar fi putut sa creasca si datorita acestor scaderi, dat fiind ca majoritatea stirilor privind piata cripto s-au invartit in jurul lor.

“Cand atingi pragul de jos, se schimba si perspectiva oamenilor”, a declarat Alexis Roussel, CEO al Bity, o platforma de cripto-finantare. “Comentatorii traditionali spun ca bitcoinul este mort, dar in realitate, numarul cazurilor reale de utilizare este in crestere. Acum intram in epoca “BUIDL”, o perioada in care industria are sansa de a se maturiza. ”

Piata nu a reusit sa se redreseze, dar a adus inapoi in lumina reflectoarelor Bitcoin-ul si, prin extensie, criptomonedele. Desi numarul de cautari din aceasta luna este inca mult mai scazut decat anul trecut, interesul reinnoit este un semn promitator.

“Cresterea generala atentiei privind criptomonedele este un lucru bun “, a declarat Reuben Yap, directorul executiv al COO pentru Zcoin, un fond privat de tranzactii. “Bitcoin este un paradis sigur si nu pleaca nicaieri. Desi nu se poate spune acelasi lucru despre Altcoins, ar fi minunat sa le vedem atingand niveluri similare de adoptie, deoarece un ecosistem divers al criptomonedelor ofera un plus de valoare.”