Gospodarii din intreaga lume sunt mereu dornici sa gaseasca metode prin care sa isi usureze activitatea de zi cu zi. Uneltele pe care acestia le pot utiliza fac o diferenta foarte mare atat din punct de vedere al efortului depus, cat mai ales din punct de vedere al rezultatelor obtinute. Printre cele mai utile scule se numara tocatoarele de crengi.

Acesta este util la nivel de curti, gradini, dar si in livezi sau pe terenuri agricole. El ajuta la indepartarea resturilor vegetale de dimensiuni mari, pe care le marunteste si le transforma in materie care poate fi utilizata in mod productiv. Afla in continuare ce tipuri de resturi vegetale poate taia un tocator, dar si cum poti alege un model potrivit pentru tine.

Ce poti face cu tocatoare de crengi si cum le alegi pe cele potrivite

Cu ajutorul unui astfel de echipament, scapi de grija arderii resturilor lemnoase si iti usurezi misiunea de curatare a terenurilor. Economisesti foarte mult efort si timp si, in plus, poti obtine ingrasamant natural de cea mai buna calitate, pe care il poti folosi pentru a proteja culturile de inghet, dar si pentru a contribui la o fertilizare mai buna a solului.

Multi utilizatori se intreaba ce elemente de vegetatie poate sa marunteasca, in mod concret, un astfel de utilaj. Conform celor care deja detin tocatoare de crengi, ele sunt capabile sa toace si sa zdrobeasca fan, paie, crengi de dimensiuni mici, medii si mari, buruieni salbatice, dar si coceni de porumb si lucerna.

Capacitatea unor tocatoare de crengi de a se adapta nevoilor tale si de a oferi randamentul de care ai nevoie in gospodarie depinde de modul in care le alegi. Utilizatorii recomanda sa tii cont de cateva criterii de achizitie, deoarece acestea pot face o diferenta usor de resimtit de fiecare data cand vrei sa folosesti tocatorul. Iata care sunt acestea:

  • Puterea motorului – randamentul pe care il pot oferi tocatoarele motorizate depinde foarte mult de componenta care pune in miscare intreg angrenajul, adica motorul. Indiferent ca alegi un motor electric sau pe benzina, trebuie sa te asiguri ca acesta este suficient de puternic pentru tipul de resturi vegetale pe care vrei sa le toci.
  • Rezistenta – activitatea unor tocatoare de crengi este una care presupune un “efort” intens din partea echipamentului. Cu cat motorul este mai puternic, cu atat va exista un nivel mai ridicat de vibratii. Acestea pot afecta componentele mecanice ale tocatorului, in cazul in care ele nu sunt protejate in mod corespunzator. Alege tocatoare care au in dotare carcasa protectoare din fier, deoarece aceasta va garanta stabilitatea si longevitatea intregului utilaj.
  • Mod de utilizare – tocatorul este o unealta prin care trebuie sa iti usurezi activitatea de zi cu zi, nu sa o complici. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este necesar sa investesti intr-un model cu pornire usoara si un mod de utilizare cat mai simplu. De asemenea, asigura-te ca alegi un model care dispune de roti, pentru a putea fi usor transportat.

Daca vrei tocatoare de crengi (si nu numai), care sa ofere randament foarte bun cu efort minim din partea ta, intra pe GeneralMotor.ro. Acolo gasesti echipamente moderne, de la producatori renumiti. Cu ajutorul modelului potrivit, vei putea marunti toate resturile vegetale, inclusiv cocenii de porumb si lucerna!