Bohemia Interactive a anuntat ca gazduieste un weekend gratuit pentru survival-shooter-ul sau, DayZ, si ca va avea loc intre 21 si 25 mai. Cu toate acestea, perioada gratuita va fi disponibila doar prin Steam.

 

Dezvoltatorul a confirmat ca fiecare aspect al titlului va fi accesibil in aceasta perioada si ca jocul va fi, de asemenea, la vanzare cu o reducere de 40% aplicata, precum si cu 20% reducere la DLC Livonia. In timp ce versiunile consolei nu au o versiune gratuita de DayZ, acele versiuni ale jocului sunt, de asemenea, la reducere. Pe PS4, DayZ face parte din vanzarea extinsa cu aceleasi reduceri de 40% la jocul de baza si 20% reducere la DLC Livonia aplicata. Intre timp, pe Xbox One, jocul de baza a fost redus cu 40%, desi este disponibil si prin Xbox Game Pass.

 

Daca sfarsiti sa jucati DayZ pe Xbox One, nu veti fi singuri, deoarece Bohemia Interactive a anuntat sute de mii de jucatori noi dupa ce a ajuns pe Game Pass. Cand a fost anuntat acest lucru, Vojtěch Ješátko, directorul editorial al Bohemia Interactive, a declarat:

 

„Xbox Game Pass este o oportunitate excelenta pentru noi de a deschide jocul pentru o alta audienta si de a lasa un numar masiv de jucatori noi sa experimenteze DayZ in toata asprimea si frumusetea sa bruta, impreuna cu veteranii. De-a lungul anilor, DayZ a trecut printr-o dezvoltare dificila, insa la Bohemia Interactive nu am pierdut niciodata credinta in joc – asa ca a vedea numerele record de jucatori pe toate platformele este un moment foarte plin de satisfactii pentru intreaga echipa. Pentru noi, confirma si faptul ca DayZ ramane inca o experienta de supravietuire de neegalat si de neuitat. ”

 

Luna trecuta, Bohemia Interactive si-a inchis studioul din Bratislava, desi a confirmat ca acest lucru nu va avea un impact asupra suportului continuu pentru dezvoltatori pentru DayZ.