Facebook a anuntat saptamana aceasta un nou instrument de comert electronic, Facebook Shops, care va permite proprietarilor de afaceri sa infiinteze gratuit un magazin online atat pe Facebook, cat si pe Instagram.

 

Facebook a anuntat mutarea intr-o postare pe blog, 19 mai, care prevede:

In momentul de fata multe companii mici se confrunta cu probleme, iar odata cu inchiderea magazinelor, mai multi cauta sa isi aduca afacerea online. Scopul nostru este sa facem cumparaturile fara probleme si sa imputernicim pe oricine de la un proprietar de afaceri mici la un brand global sa utilizeze aplicatiile noastre pentru a se conecta cu clientii. De aceea, lansam Facebook Shops si investim in functii din aplicatiile noastre care inspira oamenii sa cumpere si sa faciliteze cumpararea si vanzarea online.

 

Facebook Shops va permite companiilor sa infiinteze un singur magazin online pentru clienti atat pe Facebook, cat si pe Instagram. Este gratuit si ofera optiuni de personalizare, cum ar fi imagini de coperta si culori, pentru a va completa marca. Noua caracteristica Facebook Shops poate fi gasita fie pe pagina de Facebook a unei companii, fie pe profilul dvs. de Instagram. De asemenea, pot fi transmise catre clienti prin intermediul povestilor sau reclamelor, iar oamenii pot naviga, salva produse si cumpara chiar din aplicatie.

 

De asemenea, accepta mesaje prin WhatsApp, Instagram si Facebook Messenger daca clientii au nevoie de asistenta. Facebook Shops a fost lansat ieri si urmeaza sa devina mai disponibil in mai multe tari in lunile urmatoare. In prezent, este disponibil doar in SUA.

 

De asemenea, Facebook a anuntat o noua functie Instagram Shop:

In aceasta vara, incepand din SUA, prezentam Instagram Shop, o noua modalitate de a descoperi si a cumpara produse pe care le iubesti in Instagram Explore. Puteti sa va inspirati din colectiile de la @shop, sa rasfoiti selectiile de la brandurile si creatorii dvs. preferati, sa filtrati pe categorii si sa cumparati look-urile pe care le iubiti intr-un singur loc. Si la sfarsitul acestui an, adaugam o noua fila magazin in bara de navigare, astfel incat sa puteti ajunge la Instagram Shop intr-o singura atingere.

 

Pe blog, Facebook a anuntat si noi cumparaturi live, care vor permite oamenilor ca influencerii sa eticheteze link-uri catre produsele pe care le folosesc in timp real, asa ca, daca vedeti un videoclip in direct cu ceva care va place, il puteti cumpara direct din videoclipul live .

 

In cele din urma, Facebook a anuntat noi testari pentru a ajuta la conectarea programelor de fidelizare mai conectate in Facebook:

De asemenea, testam modalitati de a face mai usor sa obtineti recompense cu companiile pe care le iubiti, permitandu-va sa va conectati programele de loialitate, cum ar fi programul de puncte din cafeneaua locala, la contul dvs. de Facebook. Veti putea vedea si urmari cu usurinta punctele si recompensele dvs. Si exploram modalitati de a ajuta intreprinderile mici sa creeze, sa gestioneze un program de fidelizare in magazinele Facebook.