Primul joc video cu buget mare al companiei Amazon, un shooter online gratuit, denumit Crucible, va fi disponibil pentru descarcare astazi. Jocul, care a fost anuntat pentru prima oara in urma cu aproape patru ani, va fi crucial pentru a intelege daca Amazon este capabil sau nu sa intre pe piata deja aglomerata a jocurilor.

 

Amazon varsa o multime de bani si alte resurse pentru a intra pe piata jocurilor online, care este deja dominata de nume mari precum Overwatch si Apex Legends. Momentul lansarii jocului este destul de ideal; cu pandemia COVID-19 care ne mentine pe toti in casa pentru viitorul apropiat, multi asteapta pentru ceva nou de facut. Dar ar putea sa dispara cu usurinta in obscuritate daca jucatorii nu sunt incantati.

 

Crucible urmareste un trend familiar: alegeti unul dintre cele zece tipuri de eroi si va croiti drumul catre o victorie a echipei. In timp ce lucrati impotriva celeilalte echipe, cautati, de asemenea „esenta”, care va ajuta sa va imbunatatiti jucatorul pe tot parcursul meciului. La lansare, exista trei tipuri diferite de meciuri, fiecare cu un numar diferit de jucatori si jocuri.

 

Amazon stie ca jocurile online primeaza in acest moment, deoarece detine Twitch, site-ul din ce in ce mai popular. Desi echipa Crucible a facut nimic exagerat din punct de vedere al marketingului – nu este planificata nicio mare petrecere de lansare virtuala – jocul este realizat cu gandul la streaming-ul online. Dupa cum observa Bloomberg, este rapid si interesant de urmarit, chiar daca nu ai mai jucat pana acum. Acest lucru il va ajuta sa castige atentie de la multimea de streaming, cu sau fara o campanie mare de marketing.

 

Mike Frazzini, VP al Amazon Games, a impartasit cateva ganduri asupra jocului : „Unul dintre lucrurile pe care le auzim cel mai des de la persoanele care incearca Crucible este ca se simte unic”, spune el. „Exista elemente si mecanici de joc cu care se simt familiariti, dar sunt combinate intr-un mod diferit de orice altceva le-a jucat.”

 

Intre timp, experti in domeniul divertismentului digital, cum ar fi David Cole, fondatorul DFC Intelligence, spune: „Hype-ul din jurul acestui joc nu a fost atat de mare. Este un proiect ambitios, dar piata se schimba rapid si multe produse sunt deja uitate. ”

 

Succesul lui Crucible va fi in cele din urma determinat de cat de multi jucatori se bucura de joc. Amazon se bazeaza pe elementele cunoscute ale jocurilor pentru a se simti suficient de familiar, dar asta s-ar putea transforma cu usurinta in plictiseala. Acest lucru, pe langa lansarea de luna viitoare a jocului platit New World, ne va oferi o idee mai buna daca Amazon are sau nu viitor in industria jocurilor.