Potrivit unui dezvoltator, cele mai bune jocuri de consola din aceasta generatie sunt pe PS4 PRO, in ciuda faptului ca Xbox One X are mai multa putere. De ce? Pentru ca jocurile exclusive Sony Interactive Entertainment au primit mai multe resurse si timp si, de asemenea, pentru ca Sony a pus un accent deosebit pe directia artei, care este adesea mai importanta decat fidelitatea grafica pura. 

 

Dupa cum stiti, arta este o parte foarte scumpa in dezvoltarea unui joc video, motiv pentru care atat de multi dezvoltatori si studiouri uneori o ignora. Studiourile afiliate Sony care scot titluri exclusive PlayStation nu fac acest lucru. Combinarea acestui lucru cu studiourile de captare a miscarilor arc, cu motoarele care imping limita, cum ar fi motorul Decima, si o multime de timp de dezvoltare este un motiv mare pentru care multe dintre jocurile PlayStation sunt unele dintre cele mai aratoase jocuri ale generatiei sau cel putin asta sugereaza Jack Attridge, directorul creativ la dezvoltatorul Flavourworks.

 

„Din perspectiva de finantare, de fapt, acesta este unul dintre cele mai bune momente din istoria jocurilor pentru proiecte inovatoare riscante”, a spus Attridge in timp ce vorbea cu revista oficiala PlayStation. “Si cred ca este lucrul a facut PlayStation foarte diferit. Sony a investit in jocuri inovatoare, de genul ‘Vom aduce  argumente puternice pentru motivul pentru care ar trebui sa cumparati un PlayStation 4.’ Si am simtit ca asta a fost adevarat inca de la PS3 cu LittleBigPlanet. Nimeni altcineva nu ar fi finantat ceva de genul LittleBigPlanet.”

 

Dezvoltatorul a continuat:

„Cele mai bune jocuri din lume sunt acum pe PlayStation 4. Aceasta consta in directia artei, nu a puterii, stiti, regizorii de arta si geniile tehnice putand sa scoata mai mult cu resurse de putere limitate.”

 

Personal, trebuie sa fim de acord. In timp ce credem ca Rockstar Games creeaza cele mai aratoase jocuri – luand in considerare fidelitatea grafica, detaliile si arta – PlayStation creeaza cateva jocuri cu aspect incredibil, de care foarte putini dezvoltatori se pot apropia, inclusiv jocurile exclusive Xbox .