Exista ceva care impiedica Resident Evil 3 Remake sa primeasca aceleasi cuvinte de lauda pe care le-a primit remake-ul de anul trecut, Resident Evil 2.

 

Cea mai recenta inucursiune a lui Capcom in trecut nu a reusit sa atinga aceleasi inaltimi ca si predecesorii sai, dar, nici Nemesis-ul original de pe pe PSOne nu a facut acest lucru.

 

 

 

 

Cu un design sonor exceptional, imagini vizuale impresionante si valori ridicate de productie, Resident Evil 3 Remake este o experienta excelenta de care fanii seriei Resident Evil se vor bucura.

 

Problema cea mai mare este ca uneori se simte mai mult ca un joc de actiune decat unul survival horror.

 

Luam, de exemplu, secventele Nemesis, care, spre surprinderea mea, sunt mult diferite de sectiunile Mr. X de la Resident Evil 2 Remake.

 

resident evil 3 remake

 

In loc sa te urmareasca incet in cladiri doar cu sunetul pasilor sai pentru a te ghida, piesele setului Nemesis sunt mult mai bombastice.

 

Monstrul Nemesis este mai tare si mai exploziv, izbucnind prin ziduri, podele si cladiri in urmarirea lui Jill Valentine.

Aspectul sau este de obicei urmat de o secventa de urmarire in care trebuie sa il incetiniti cu gloante si bombe sau batalii traditionale cu bossi, unde singura cale de a inainta este de a-l umple de explozibili.

 

Deoarece Nemesis apare si dispare, jucatorii sunt in mare masura liberi sa exploreze Raccoon City in ritmul lor propriu si sa se piarda in atmosfera infricosatoare. Cu toate ca acest lucru nu este un lucru rau, m-am trezit ca lipsesc manevrele de pisica si soarece ale intalnirilor cu Mr. X.

 

Intr-adevar, monstrul Nemesis este mare, rapid si puternic – ca sa nu mai vorbim de armat puternic – dar Mr. X mai lent, mai metodic, este oarecum mai amenintator.

 

Lui Resident Evil 3 ii lipseste si acea locatie cu adevarat iconica, care reuneste intregul joc, cum ar fi conacul din original sau statia de politie din Resident Evil 2.

 

Partile mari ale Resident Evil 3 Remake au loc pe strazile din Raccoon City, precum si in cladiri mai mici si locatii cu proprii dusmani.

 

Deoarece exista mai putine scene de urmarire, colectarea de articole si rezolvarea de puzzle, Resident Evil 3 tinde sa se bazeze pe seturi mai mari, cu si mai multi zombi si o varietate mai larga de monstri terifianti.

 

Resident Evil 3 Remake se simte mult mai variat ca rezultat, iar schimbarea constanta intre medii se potriveste cu ritmul mai rapid al jocului.

 

Inseamna, de asemenea, ca Resident Evil 3 Remake se simte mai mult ca un joc de actiune, desi, din fericire, nu este un joc de actiune rau precum Resident Evil 6.

 

Inca mai prezinta toate ingredientele unui survival horror clasic, cum ar fi gestionarea resurselor si economisirea gloantelor, doar cu mai multe secvente de lupta si cadavre.

 

Daca Resident Evil 2 Remake te-a facut sa iti tii respiratia, Resident Evil 3 Remake mai tare, mai rapid si mai exploziv te va lasa fara rasuflare.