Daca ati decis recent sa incercati Magic The Gathering Arena, s-ar putea sa va intrebati de unde sa incepeti. Un lucru care este frumos la Magic The Gathering Arena este acela ca se joaca exact la fel forma fizica a jocului de carti Magic: The Gathering. Invata sa joci Magic The Gathering Arena si vei avea o intelegere decenta a MTG ca un intreg.

 

Desigur, exista lucruri in Magic The Gathering Arena care difera de MTG clasic, cum ar fi modul in care functioneaza mecanica jocului. Pentru a ajuta la simplificarea procesului, am scris un ghid de incepatori pentru a juca Magic The Gathering Arena!

 

 

Inainte de a incepe sa invatati Magic: Arena, va trebui mai intai sa descarcati si sa instalati jocul. Pentru a descarca Magic: The Gathering Arena, pur si simplu mergeti pe site-ul oficial si faceti clic pentru a descarca clientul. Odata instalat, vi se va solicita sa creati un nume de profil si sa va selectati profilul de avatar.

 

Magic: Arena Gathering se deschide apoi cu un tutorial care include mai multe faze diferite. Urmand acest tutorial, veti invata elementele de baza ale modului de a juca Magic: The Gathering. Treceti tutorialul si veti fi dusi la ecranul de pornire. In ecranul de intampinare, puteti vizualiza Questurile disponibile si puteti interactiona cu restul elementelor pentru a vedea alte aspecte ale jocului.

 

 

De exemplu, daca faceti clic pe “Pachete”, veti putea sa vizualizati si sa deschideti toate pachetele de carduri pe care le aveti disponibile. Daca nu aveti niciun pachet, exista un buton in partea inferioara, unde poti “Obtine pachete”. Pentru a cumpara pachete in Magic: The Gathering Arena, va trebui sa schimbi monede. Exista doua forme de moneda in Magic: The Gathering Arena: Gold and Gems.

 

Aurul este forma libera de bani in Magic: Arena pe care il puteti castiga prin completarea Quest-urilor, cum ar fi castigarea in lupta impotriva unui alt jucator. Intre timp, Gem-urile sunt o forma de moneda premium care poate fi cumparata folosind bani reali. Retineti ca nu trebuie sa achizitionati Gems pentru a obtine pachete, deoarece este destul de usor sa castigati aur in fiecare zi, insa este o optiune placuta daca doriti sa va extindeti imediat deck-ul cu carti noi.

 

Legat de deck-uri, exista un tabel “Decks” cu care puteti interactiona pentru a vizualiza deck-urile disponibile. Magic: Arena Gathering va ofera cateva deck-uri de pornire pentru a incerca, cate una pentru fiecare culoare. Exista cinci culori principale in Magic: Gathering care includ alb, negru, albastru, verde si rosu. Intre timp, aveti si optiuni incolore, cum ar fi cardurile Artifact.

 

 

Pentru a afla care dintre ele sunt mai bune pentru tine, vei dori sa te lupti cu alti jucatori Magic: Arena Gathering folosind fiecare dintre deck-uri. Pentru a te lupta cu alti jucatori, du-te la ecranul de start. In coltul din dreapta jos, este un mare buton “Play” pe care puteti sa faceti click pentru a va lupta cu alti  jucatori.

 

Faceti click pe play si, inainte de a face din nou click pentru a incepe cautarea unui jucator, faceti clic pe imaginea de pe platforma. Procedand astfel, puteti schimba puntea cu altceva. Daca doriti sa lucrati cu pachetul deja incarcat, lasati-l singur si continuati cu meciul cu ceilalti jucatori. Nu te astepta sa castigi prea multe jocuri la inceput, deoarece poate dura ceva timp pentru a te simti confortabil nu numai cu deck-ul ales, dar si cu jocul per ansamblu.

 

 

Odata ce ati ales deck-ul dvs. si ati reusit sa gasiti un alt jucator, jocul principal va incepe. Primul lucru care veti fi intrebat este daca doriti sa pastrati cartile pe care le aveti in mana sau sa alegeti optiunea “Mulligan” pentru a amesteca o mana noua. O mana buna de deschidere are mai multe carduri Land.

 

Daca aveti 2 Land sau mai putine, alegerea Mulligan poate fi o optiune buna. Cand sunteti multumit de mana dvs., puteti alege sa o pastrati. Daca adversarul tau incepe primul, ei vor juca un Land impreuna cu orice carte pe care o pot juca cu 1 Land, pe urma randul tau va incepe. Dupa cum ati invatat in tutorialul de deschidere, trageti si plasati o cartela Land pe camp.

 

Apoi, daca aveti ceva ce puteti juca cu un Land, cum ar fi o incantare cum ar fi Ajani’s Welcome. Alternativ, daca nu doriti sa jucati nimic, totusi puteti trece randul inapoi adversarului. Doriti sa comunicati cu adversarul dvs.? Faceti clic pe avatarul dvs. din partea de jos pentru a deschide optiunile de vorbire. In acest moment, exista doar cateva dintre ele.

 

 

Daca adversarul dvs. sta prea mult pentru a juca o carte, puteti selecta optiunea “Your Go” pentru a ii grabi. Daca adversarul tau te surprinde cu o piesa, poti selecta optiunea “Nice!” Pentru a-l complimenta. Un alt lucru care este frumos despre Magic: Arena Gathering este ca este foarte rapid si intuitiv

Cu cat jucati mai mult, cu atat veti deveni mai bun, iar cu Magic: The Arena Gathering, este usor sa jucati mai multe jocuri intr-o zi. In plus, daca jocul merge intr-adevar prost si pur si simplu nu mai puteti sa-l terminati, puteti merge la meniul Optiuni facand clic pe roata dintata din coltul din dreapta sus.

 

In acest meniu este o optiune de a “Concede”. Prin alegerea Concede, jocul se va incheia si victoria va fi acordata adversarului dvs. Pe langa incheierea unui joc pe care il simtiti sigur sa-l pierdeti, este si o optiune buna daca ati fost chemat altundeva si probabil ca nu va veti intoarce la timp pentru a va incheia jocul.

 

Cand va simtiti deja comfortabil cu jocul, poti explora alte optiuni in Magic: Arena cum ar fi construirea de deck-uri si jocul cu deck-uri construite in turnee. Pentru a construi un deck, mergeti la fila “Decks” si vizualizati deck-urile disponibile. Puteti sa faceti dublu clic pentru a modifica un deck pe care il detineti deja, sau faceti clic pe simbolul + pentru a crea un deck nou.

 

Un deck in Magic: Arena Gathering va consta, de regula, din 60 de carti, cu o treime din cardurile respective fiind carti Land. In meniul de constructie de deck, puteti vizualiza cardurile din pachetul dvs. prin deplasarea prin lista din partea dreapta. Pentru a elimina un card din pachet, faceti clic pe el. Pentru a adauga un card la pachetul dvs., vizualizati lista cardurilor pe care le aveti disponibile in partea stanga si faceti clic pe cardul pe care doriti sa il adaugati la pachetul dvs.

 

 

Puteti sorta cardurile dupa culoare facand clic pe simbolul asociat sus in partea de sus. De exemplu, faceti clic pe craniu pentru a vedea cardurile negre. De asemenea, puteti cauta anumite carduri daca stiti numele acestora. Intre timp, s-ar putea sa te intrebi ce sunt Wildcards. In Magic: Arena, exista mai multe Wildcards diferite, fiecare reprezentand un nivel de raritate diferit.

 

Cu aceste card-uri, le poti schimba pentru orice card pe care-l placi atata timp cat acea carte are aceeasi raritate ca si Wildcard-ul tau. De exemplu, puteti schimba un card mitic Wildcard pentru orice carte Mythic la alegere. Pentru a face acest lucru, exista un simbol pe care puteti face clic pentru a deschide un meniu Advanced Filters.

 

 

Aici, puteti sorta dupa culoare, costuri mana si raritate. Apoi, in partea de jos, puteti trece de la “Colectat” la “Nu este colectat”. Daca aveti un Mythic Rare Wildcard si doriti sa il schimbati pentru o carte pe care nu ati colectat-o, selectati culoarea, apoi selectati “Mythic Rare” pentru raritate si, in final, “Nu este colectat” inainte de a cauta.

 

Interactionati cu cardul pe care doriti sa il obtineti si, daca aveti cartela Wildcard corespunzatoare, veti fi intrebat daca doriti sau nu sa faceti schimb. Confirmati si acum aveti acea carte din inventarul cartilor “Colectate” care urmeaza sa fie adaugate la punti, etc. Puteti utiliza, de asemenea, Wildcards pentru a duplica carti in pachetul existent.

De exemplu, daca aveti o carte Mythic pe care o iubiti cu adevarat in pachetul dvs. actual si doriti sa adaugati inca o carte, puteti selecta pictograma Mythic card (care va fi lustruita) si vi se va da un prompt ca daca doriti sau nu sa schimbati un card mitic Wildcard pentru acea carte. Acceptati si veti avea o a doua versiune a acelei carti Mythic pentru a o adauga la pachetul dvs.

 

 

Preluat de pe Allgamers