In trecut, primele cateva luni din an erau lipsite de lansari majore de jocuri, un moment perfect pentru a te pune la punct cu cele aparute in timpul sarbatorilor.

Timpurile se schimba, iar sezonul blockbuster din preajma sarbatorilor pare sa se extinda si in primavara.

Asa ca ce ai putea sa te joci atunci cand exista atat de multe optiuni? Iata cele mai bune jocuri aparute pana acum in acest an.

 

  1. Kingdom Hearts 3

 

Woody, Buzz, Rex, precum si restul gastii din Toy Story au ajuns din film in joc, mai exact in Kingdom Hearts 3, pe care il poti juca pe X-Box si pe PlayStation 4.

Jocul este a treia parte a seriei Kingdom Hearts, ultima lansare majora avand loc tocmai in 2005, pe PS 2. In acest joc, numeroase caractere Disney si lumile lor sunt amestecare cu personaje care s-ar simti acasa in Final Fantasy.

Pe langa personajele din Toy Story, Kingdom Hearts ii aduce si pe Goofy si Donald Duck. Personajul principal din joc este Sora, cu care vei si juca.

Data lansarii: 29 ianuarie 2019

Platforme: X-Box One si PlayStation 4

 

  1. ToeJam & Earl: Back in the Groove!

 

Originalul acestui joc a aparut acum 30 de ani pe Sega Genesis, devenind un clasic, si pe buna dreptate. Jocul are un simt distinct al stilului, care nu se putea compara cu nimic la acea vreme, si care nu este intalnit prea des nici in ziua de azi. In afara jocului din 1991, seria a luat o pauza in ultimele decenii.

Pauza s-a incheiat in 2019, ToeJam & Earl: Back in the Groove! a fost lansat, si este la fel de fermecator si de stilat ca si jocul original, insa vine cu design-ul jocurilor moderne.

 

  1. Trials Rising

 

Seria Trials Rising are deja cativa ani, si cu toate acestea, este inca o surpriza incantatoare. Ideea jocului este destul de simpla. Va trebui sa conduci o motocicleta de teren prin diferite nivele, care sunt pline de prapastii si capcane.

Daca ai petrecut timp urmarind curse de biciclete sau motociclete, esti deja familiar cu ceea ce trebuie facut. Miscarile tale trebuie sa fie precise, date fiind locurile periculoase pe care le vei intalni. De notat ca exploziile sunt de-a dreptul spectaculoase.

Data lansarii: 26 februarie 2019

Platforme: Xbox One, Playstation 4, Nintendo Switch, PC

 

  1. Tetris 99

 

Tetris 99 este o alta surpriza a acestui an, un joc in stil battle royale, dar cu tetris. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca 100 de jucatori se joaca tetris in acelasi timp. Cu cat te descurci mai bine, cu atat oponentii tai vor primi mai multe blocuri inutile, si invers.

Este o idee unica, si este disponibila doar abonatilor Nintendo Switch Online.

Data lansarii: 13 februarie 2019

Platforme: Nintendo Switch

 

  1. Wargroove

 

Daca esti familiarizat cu jocurile de strategie precum Advanced Wars si Fire Emblem, vei gasi cu siguranta ceva care sa-ti placa in Wargroove. Ideea este aceeasi, insa capcanele sunt diferite.

Doua aspecte notabile cu care vine Wargroove: poate fi jucat cu cei care folosesc alte platforme, si vei gasi in joc niste caini adorabili.

Data lansarii: 1 februarie 2019

Platforme: Xbox One, Nintendo Switch, PC

 

  1. Devil May Cry 5

 

Inceputul anului 2019 este plin de jocuri de actiune la persoana a treia, iar Devil May Cry este un exemplu perfect.

Seria este cunoscuta pentru personajele mega stilate, sistemul de lupta, si setarile extraordinare. Devil May Cry 5 preia toate aceste idei si le duce mult mai departe.

Data lansarii: 8 martie 2018

Platforme: Xbox One, Playstation 4, PC

 

  1. Resident Evil 2

 

Mult asteptatul remake al jocului de groaza Resident Evil 2 este un adevarat succes comercial, si pe buna dreptate. Este un remake minunat, care face parte dintr-o serie extrem de iubita.

Resident Evil 2 il introduce pe Leon S. Kennedy, personajul principal din Resident Evil 4. Kennedy si Claire Redfield sunt prinsi in mijlocul unei epidemii surpriza de zombie in orasul fictional Raccoon City. Este un joc plin de actiune, in acelasi stil ca si restul jocurilor din aceasta serie, si este refacut minunat pentru consolele moderne.

Data lansarii: 25 ianuarie 2019

Platforme: Xbox One, PlayStation, PC

 

  1. Apex Legends

 

Pe hartie, Apex Legends seamana mult cu Fortnite, ambele sunt jocuri in stil Battle Royale, disponibile pe mai multe platforme, si pline de elemente colorate.

In realitate, singurul lucru pe care Apex Legends il are in comun cu Fortnite este genul.

Daca te-ai jucat seria Titanfall, vei sesiza o oarecare asemanare. Motivul acestei asemanari este faptul ca ambele sunt realizate de catre Respawn Entertainment, detinut de EA. De fapt, Apex Legends este un fel de Titalfall fara giganti si costume robotice.

Una peste alta, Apex Legends este un minunat shooter multiplayer la persoana intai, plus, un joc in binecunoscutul stil Battle Royale. Si este gratis.

Data lansarii: 4 februarie 2019

Platforme: Xbox One, PlayStation 4, PC

 

Aceste jocuri nu sunt singurele care merita jucate, producatorii s-au intrecut pe ei insisi in acest inceput de an 2019, asa ca aveti de unde sa alegeti.

Preluat de pe Business Insider