Apex Legends a mai indeplinit un obiectiv in prima sa luna metaforica. Respawn Entertainment a anuntat pe Twitter ca jocul a ajuns la 50 de milioane de utilizatori, un numar urias tinand cont ca lansarea a avut loc acum patru saptamani.

 

De la lansarea surpriza din februarie, Apex Legends a crescut intr-un ritm alert. In primele opt ore, jocul a ajuns la un milion de utilizatori, iar pana la sfarsitul zilei, peste 2.5 milioane de jucatori se alaturasera.

 

Apex Legends creste cu o viteza mult mai mare decat principalul sau competitor, Fortnite Battle Royale. Acestuia din urma i-au trebuit cateva luni pentru a ajunge la 45 de milioane de jucatori, dar sunt numerosi factori pe care ar trebui sa ii luam in considerare, inaintea graficelor care sugereaza ca Apex Legends este noul campion Battle Royale.

 

Fortnite a fost lansat initial doar cu modul “Salveaza lumea”, o campanie platita care nu a atras atentia la fel de mult precum componenta gratis. Fortnite Battle Royale a aparut doua luni mai tarziu, in semtembrie 2017. Inca din primavara anului 2018, Fornite a acumulat in mod continuu noi utilizatori, popularitate si relevanta culturala. In iunie 2018, jocul ajunsese la 125 de milioane de jucatori, iar pana in prezent a ajuns la 200 de milioane.

 

Este de necontestat faptul ca Fortnite inca mai conduce in ceea ce priveste disponibilitatea, mai ales tinand cont de prezenta mobila semnificativa. Momentan, Apex Legends este disponibil doar pe PS4, Windows PC, si Xbox One. Cu putin timp in urma, jocul inregistrat un nou record, cu 7.6 milioane de jucatori online in acelasi moment. Nu a existat vreun eveniment care sa incurajeze miscarea.

 

In final, sa nu uitam nici de PUBG, care a dat nastere fenomenului battle royale. In luna iunie a anului trecut, dezvoltatorul PUBG a afirmat ca jocul a fost vandut in peste 50 de milioane de copii si a ajuns la 400 de milioane de utilizatori.

 

Apex Legends este urias, insa nu cred ca acesta semnifica sfarsitul Fortnite, ci mai degraba ca fenomenul Battle Royale continua sa creasca.

Preluat de pe Polygon