Un om din Arizona a fost de acord sa plateasca companiei Nintendo 12 milioane dolari pentru piratarea jocurilor companiei prin intermediul a doua site-uri cu ROM-uri Loveroms si Loveretro, potrivit documentelor instantei.

Jacob Mathias si sotia lui vor plati suma imensa pentru oferirea a mii de jocuri gratuite detinute de Nintendo prin LoveROMs si LoveRetro, in conformitate cu intelegerea.

In iulie, Nintendo l-a dat in judecata pe  Mathias, sustinand ca a operat ambele site-uri si a obtinut profituri din piraterie. Potrivit Nintendo, LoveROMs in sine a avut aproximativ 17 milioane de vizitatori lunar, si a castigat venituri din anunturi online si donatii.

Dar, ca urmare a procesului, ambele site-uri au fost inchise. Ele contin acum o nota cu scuze pentru Nintendo. “LoveROMS/LoveRetro recunoaste ca a provocat rau Nintendo, partenerilor si clientilor sai”, se arata in anunt inainte de recomandarea vizitatorilor sa mearga la Nintendo.com pentru a cumpara copii oficiale de la companie.

Pana in prezent, Nintendo nu a comentat cazul. Dar procesul va servi drept avertisment altora care pirateaza jocuri. In august, un alt furnizor de ROM-uri, EmuParadise a inchis site-ul, temandu-se de actiunile legale ale producatorului japonez de jocuri video.

Cum va plati Mathias cele 12 milioane de dolari? PCMag l-a contactat, dar a refuzat sa comenteze. Conform documentelor instantei, atat Mathias, cat si sotia lui recunosc ca au incalcat drepturile comerciale si jocurile protejate prin drepturi de autor ale Nintendo si au fost de acord sa nu mai faca niciodata acest lucru.

In momentul in care Nintendo l-a dat in judecata pe Mathias, compania a cerut sa plateasca 150.000 de dolari pentru fiecare joc pirat si inca 2 milioane de dolari pentru incalcarea fiecarui drept comercial Nintendo.