Scopul fundatiei Raspberry Pi este de a face ca calculatoarele sa fie cat mai ieftine si mai accesibile, asa ca astazi introduce un nou computer de 25 de dolari care impartaseste multe dintre cele mai importante caracteristici cu  dispozitivul de 35 de dolari de top.

Noul model, numit Raspberry Pi 3 Model A +, utilizeaza acelasi procesor Quad-core 1.4GHz Broadcom ca modelul B + de varf. De asemenea, are acelasi suport pentru Bluetooth 4.2, precum si pentru Wi-Fi de 2.4GHz si 5GHz, ceea ce il face usor de utilizat oriunde exista o conexiune.

Dar cateva specificatii sunt reduse pentru a tine costurile sub control. Nu mai exista un port Ethernet (trebuie sa utilizati Wi-Fi), exista doar 512 MB de memorie RAM in loc de 1 GB si doar un port USB 2.0 in loc de patru.

Aceasta este in esenta aceeasi formula Raspberry Pi a folosit ultima data cand a introdus un model A + inapoi in 2014. Dar exista o diferenta imensa de data asta care face ca noua versiune sa fie mult mai capabila: mai devreme modelele A + au avut lipsa atat Ethernet cat si Wi-Fi , astfel incat nu era nici o cale pentru a obtine o conexiune la internet. Pi 3 A + are Wi-Fi, deci este clar superior modeleor antecedente.

Modelul Pi 3 A + este departe de a fi cel mai ieftin computer al lui Raspberry Pi – acesta este in continuare Pi Zero care costa 5 dolari – dar acest nou model ofera mai multa putere, conectivitate si extensibilitate. Si daca incercati sa cumparati multe dintre acestea pentru o scoala, proiect sau produs, aceasta diferenta de 10 $ este foarte  importanta.