Lupta Huawei cu SUA a luat o directie destul de neobisnuita – compania a acuzat FedEx ca a deturnat doua dintre pachetele sale destinate Chinei si a incercat sa redirectioneze alte doua pachete trimise din Vietnam catre alte birouri din Asia.

Ambele pachete deturnate s-au dus in SUA, Huawei a declarat pentru Reuters, si nu contineau tehnologie – doar documente comerciale. Gigantul tehnic a mers atat de departe incat sa ofere imagini ale inregistrarilor de urmarire, desi nu a oferit un motiv pentru motivul pentru care a crezut ca pachetele au fost deturnate gresit.

 

 Un purtator de cuvant a spus ca presupusele deturnari “submineaza increderea [lui Huawei]” si ca societatea ar trebui sa “revizuiasca” cerintele logistice ca si rezultat. El a depus deja o plangere la autoritatea de reglementare din China.

 

Un purtator de cuvant al FedEx a declarat ca pachetele au fost deturnate “in mod eronat” si au negat ca guvernul SUA sau oricine altcineva a cerut sa le trimita in alta parte. Ea “lucra direct” cu companiile pentru a returna pachetele oamenilor potriviti.

 

In timp ce acest lucru ar putea insemna foarte mult agresivitate, acesta ilustreaza indignarea crescanda a Huawei fata de interdictia comerciala a Statelor Unite – compania a vazut deja multi dintre cei mai importanti parteneri americani, inclusiv Google si Intel, blocand brusc accesul la componente.