Un barbat din Thailanda a fost arestat pentru presupusa sa implicare intr-o banda criminala care a inselat investitori cu 500 de milioane de baht (peste 16 milioane de dolari).

 

Mana Jumuang, in varsta de patruzeci si opt de ani, a fost arestat ca parte a unei operatiuni de retinere a infractorilor din spatele unei scheme care a incurajat oamenii sa investeasca in criptomonede, dar, dupa ce a oferit returnari initiale, a disparut cu banii si nu a putut fi contactat, relateaza Bangkok Post .

 

Generalul major al politiei, Jiraphop Phuridet, comandantul Diviziei de Supresiune a Criminalitatii, a declarat in raport ca grupul era format din trei thailandezi si patru vietnamezi. Politia inca cauta doi dintre membrii thailandezi, in timp ce se spune ca vietnamezii au parasit tara.

 

Se pare ca Mana s-a auto-numit „vrajitorul de criptocurrency” si s-a spus ca a cheltuit o parte din banii investitorilor cu achizitiile de terenuri.

 

Victimele sistemului au provenit din mai mult de 10 natiuni asiatice, inclusiv Coreea de Sud si Vietnam, arata raportul.