Acum este cel mai bun moment pentru a cumpara Bitcoin, confirma Weiss Ratings

Bitcoin s-a intors vineri in defensiva, in conditiile in care preturile au scazut la noile valori minime anuale dupa o consolidare minora la inceputul saptamanii. Recesiunea ameninta suportul de 3.000 de dolari, acesta avand o importanta componenta psihologica, iar acest nivel va fi probabil testat in curand.

 

Actualizare BTC / USD

 

In prezent, Bitcoin se tranzactioneaza in jurul valorii de 3.250 de dolari pe marile burse, atingand valoarea minima din ultimele cincisprezece luni. Pe Coinbase Pro, BTC / USD a ajuns joi la 3,200 de dolari, revenind apoi la nivelul de 3.300 de dolari. In urmatoarele 12 ore, preturile s-au stabilizat in jurul valorii de 3.200 de dolari. Moneda digitala majora a inregistrat niveluri similare pe Bitstamp, Bittrex si Gemini. Pe Bittrex pretul a fost cu aproximativ 100 de dolari mai mare, Bitcoin fiind tranzactional la 3350 de dolari.

 

Datele agregate oferite de CoinMarketCap arata un pret mediu de 3.305 de dolari la momentul scrierii acestui articol. Avem, asadar, o scadere de 3,8% fata de ultimele 24 de ore. Odata cu scaderea, cotatia bursiera a scazut cu pana la 58 de miliarde de dolari.

Volumul zilnic tranzactiilor a crescut usor, ajungand la 4,4 miliarde de dolari pe platformele de tranzactionare. BitMEX a fost de departe cea mai mare piata, procesand aproape un sfert din tranzactii.

 

Contractele la termen Bitcoin oferite de Grupul CME au inregistrat un volum zilnic de 1317 contracte. CBOE a inregistrat 1.136 de contracte. In ultimele cinci zile, ambele platforme au avut un volum mediu de peste 2.300 de contracte.

 

Ca si in cazul Bitcoin, majoritatea criptomonedelor se apropie de noi niveluri minime pentru anul curent. Cap-ul combinat al pietei criptomonedelor a atins un nivel minim de aproape 104 miliarde de dolari, putin mai mare decat cel de saptamana trecuta.

 

Acum este momentul sa cumparati Bitcoin

 

Pe fondul cautarii unui minim cat mai exact, o agentie de rating din S.U.A. considera ca acum este cel mai bun moment pentru a cumpara monede digitale. Potrivit Weiss Ratings, preturile curente reflecta “cea mai putin speculativa investitie” a Bitcoin-ului. Acesta este un moment ideal pentru a maximiza exploatarea Bitcoin. Acest lucru se bazeaza pe convingerea ca monedele precum Bitcoin sunt “aici pentru a ramane”.

 

Bitcoin “ajunge la niveluri atat de scazute incat devine una dintre cele mai bune oportunitati de cumparare ale anului”, a afirmat agentia de rating din Florida pe parcursul saptamanii trecute. “Ca un instrument de pastrare al valorii, Bitcoin este aici sa ramana. Credem cu adevarat ca investitia in Bitcoin este cea mai putin speculativa investitie din piata cripto la momentul actual”

 

Weiss nu este strain criptomonedelor. La inceputul acestui an, el a emis prima evaluare publica a acestora, clasand 74 de blockchain-uri in functie de cateva criterii. In acel moment, EOS si Ethereum erau singurele active care urmau sa primeasca un rating “B”. Niciun activ cripto nu a primit un “A.” Bitcoin, in ciuda faptului ca a fost cea mai mare si cea mai influenta criptomoneda, a obtinut un rating de “C +”.