Odata cu lansarea jocului Destiny 2, gamerii pe PC pot, in sfarsit, sa joace continuarea unui joc pe care probabil l-au ratat – lucru de inteles, din moment ce Destiny 1 a fost lansat doar pe console. Insa lucrurile legate de titlul lansat de cei de la Bungie nu sunt asa de simple precum s-ar astepta jucatorii familiarizati cu Halo sau Marathon. Ideea jocului este tot ca si in primul – sa impusti creaturi intr-o perspectiva First Person Shooter – insa acum, producatorii au adaugat si elemente de RPG.
Acest ghid te va ajuta sa intelegi ce este Destiny 2, si iti va prezenta cateva lucruri de care sa tii cont atunci cand vei pasi in experienta plina de labirinturi ale modurilor de joc, valutelor folosite si sistemelor de progresie.
Ajungi repede la nivelul 20
Daca nu esti familiarizat cu sistemul de leveling din Destiny 2, nu iti face griji. Ecranul de inventar este plin de iconite si numere, care nu fac nici un sens scoase din context, insa trebuie sa stii asta : cu cat numerele sunt mai mari, cu atat mai bine. Primul tau obiectiv este sa ajungi la nivelul 20, lucru pe care il vei realiza omorand inamici si ducand misiuni la bun sfarsit – lucruri destul de standard.
Cu siguranta, daca vei juca modul Campanie si Aventuri ( misiuni secundare ), vei ajunge acolo, asa ca nu te stresa sa obtii nivelele pierzand timpul. Campania este un mare pas in fata in comparatie cu primul joc, avand accente din Halo peste tot, si fiind presarata cu unele dintre cele mai frumoase peisaje Sci-Fi.
Ceea ce lootezi este energia ta, forta vitala
Pe parcursul jocului, in afara de a impusca si a creste in nivel, vei aduna echipament, fiecare piesa fiind infuzata cu o putere magica spatiala – numita Lumina. Asa cum spuneam mai devreme, cu cat numarul din dreptul echipamentului este mai mare, cu atat mai bine. Pentru a-ti creste nivelul puterii, echipeaza-ti item-urile cele mai puternice, asa vei gasi si prada mai buna. Pana la urma, vei atinge o limita, punct in care vei putea experimenta cu diferite combinatii de arme si armuri, dupa voie.
Pune-te la curent cu povestea! Exista lucruri grozave pe care probabil le pierzi
Daca este sa vorbim pe scurt, tot ce trebuie sa stii despre Destiny 2 este ca exista in joc un glob gigantic aflat pe cer, care aduce oamenii inapoi de dincolo de moarte, si le da niste roboti mici ca si prieteni. Toata lumea iubeste aceasta “minge mare”, iar o specie militarizata de inamici bine facuti incearca sa fure sfera pentru ei.
Dar, daca vrei sa intelegi cu adevarat povestea si sa sapi mai mult in universul Destiny, vei gasi in inregistrarile din jurnale din primul Destiny, existenta unui conflict mult mai amplu si mai vechi. Odata cu expansiunea The Taken King a primului joc, scriitorii de scenarii de la Bungie, au detaliat atat de mult parti ale istoriei si culturii sursei raului din joc, incat vei avea impresia ca citesti o nuvela.
Planetele pot fi o incurcatura de activitati care creaza confuzie
Odata ajunsi pe planete, vei fi bombardat cu chestii de facut. Partile de open-world din joc sunt niste zone care seamana cu labirinturi imense, iar faptul ca la prima vedere harta este incarcata si neclara nu ajuta prea mult. Chestia este ca fiecare drum te duce inainte, insa unele carari sunt mai tentante ca altele. Toate te vor recompensa cu monede specifice zonei, pe care le poti colecta de la NPC- ul rezident din fiecare locatie. Odata ce vei schimba monedele la acesta, reputatia ta in zona respectiva va creste si iti va aduce si alte castiguri.
Modul Aventura
Acesta este compus din quest-uri secundare. Acestea sunt misiuni mai scurte si mai ciudate, care spun povesti despre fiecare din lumile din Destiny 2. Odata terminate, acestea vor disparea una cate una de pe harta. Recomandarea noastra ar fi sa le joci, deoarece sunt amuzante si mai jucause putin decat melodrama povestii principale.
Sectoarele pierdute
Acestea sunt mini dungeon-uri ascunse nu prea bine pe fiecare planeta. Le vei recunoaste dupa sigiliul ciudat – doua litere U intoarse cu un punct in mijloc – intra si omoara inamicii, invinge boss-ul si vei castiga o cheie care deschide un cufar la sfarsit.
Evenimentele publice
Acestea apar la anumite intervale de timp, si sunt event-uri de grup, la care poate participa oricine. E posibil sa trebuiasca sa distrugi un tanc-paianjen, sau sa intrerupi o operatiune de minerit. Ca si pana acum, acestea inseamna sa omori o gramada de extraterestrii furiosi. Vei primi niste recompense cel putin decente, si este amuzant sa joci aceste misiuni alaturi de un grup mare de alti gardieni.
Misiuni de patrulare
Acestea nu sunt atat de distractive ca celelalte enumerate. Sunt usor de terminat, fara vreun efort prea mare, asa ca le poti activa in drum spre obiective mai importante, iar daca se intampla sa fie in calea ta, le poti duce la bun sfarsit. In caz contrar, nu merita bagate prea mult in seama.
Atacuri
Acest tip de misiuni sunt de mai mare durata si necesita concentrare, ele fiind disponibile pe fiecare planeta. Vor reprezenta provocari mai mari decat misiunile obisnuite, va fi necesar jocul in echipa, desi pot fi jucate si solo, si vor consta in a trece prin valuri de inamici unele dupa altele, culminand cu o lupta de amploare cu un boss.
Invata cum sa accesezi Evenimentele publice eroice
Noutatea in Destiny 2 este adusa de versiunea Heroic a evenimentelor publice, care va insemna lupta cu inamici mai dificil de rapus, dar si cu recompense pe masura dificultatii ridicate.
Fii zgarcit cu monedele tale
Aproape orice faci, iti va aduce monede specifice fiecarui vanzator. Da-i fiecaruia dintre ei suficiente monede si iti va creste reputatia fata de ei. Valutele nu conteaza foarte mult pana ajungi la nivelul 20, cand in sfarsit vei primi o gravura pentru fiecare nivel de vanzator. Dezmembreaza toate armele si armurile pe care nu le folosesti, deoarece piesele lor pot fi tranzactionate. Important este sa astepti pana ajungi la nivelul 20.
Recompensele din modul PvP se regasesc in experienta PvE si vice versa
Gardianul tau isi va aduce toate lucrurile din inventar in modul PvP. Toti jucatorii vor avea acelasi nivel, pentru a fi echitabil, insa fiecare va avea echipamentul pe care il foloseste in restul jocului. De asemenea, recompensele obtinute in modul PvP vor putea fi folosite in modul PvE .
Raidurile pot fi singurul motiv sa joci Destiny 2
Acestea sunt aventuri in necunoscut pe care le incepi alaturi de 5 prieteni, si in care vei rezolva puzzle-uri, vei face salturi indraznete peste goluri abisale, si vei ucide raufacatori gigantici.
Sunt una dintre cele mai interesante experiente pe care le poti trai in ziua de azi intr-un shooter. Impuscaturile sunt importante, dar ceea ce iti pune mintea la contributie, mai mult decat reflexele, sunt trecerile dintr-o sectiune in alta. Raidurile din Destiny 2 sunt ca muntii pe care te antrenezi sa te cateri, si care, cu o echipa potrivita, iti vor aduce o gramada recompense binemeritate.
Primul raid din Destiny 2, Leviathan, s-a jucat deja pana la moarte pe console, insa, cum in ziua de azi, platformele se indreapta catre o anumita paritate, vom primi si noi sansa la o astfel de provocare monumentala. Producatorii au extins suportul pentru clanuri, astfel incat, sa gasesti coechipieri pe aceasi lungime de unda cu tine pentru raiduri nu va fi asa de dificil.
Nu te stresa prea mult sa economisesti shader-ele pentru culori
Odata ajuns la nivelul 20, de fiecare data cand vei castiga o anumita cantitate de XP, vei primi o gravura Bright, in loc de o crestere in nivel. Decripteaza-le pentru a primi o gramada de item-uri cosmetice asortate, vehicule si modificari pentru arme si armura. Modurile sunt item-uri pe care le poti atasa pe armura sau arme, si care iti vor da anumite avantaje sau bonusuri.
Deoarece aceste item-uri pot fi accesate doar prin aceste gravuri Bright, sau cumparate de la vanzatorul din Eververse, Destiny 2 a primit o serie de critici legate de faptul ca ar fi genul de joc pay to win, plateste ca sa castigi, insa nu este cazul, deoarece modurile aduc ajustari minore armelor si echipamentelor, care fac diferenta oricum mai mult in modul PvE. Si oricum, frecventa cu care primesti moduri din gravurile Bright este suficient de mare incat sa nu ramai fara ele niciodata.
Shader-ele sunt item-uri cosmetice care iti coloreaza armura, armele, nava, si speeder-ul, in functie de schema de culori pe care o au, insa si acestea, ca si mod-urile, sunt consumabile.
Prioritizeaza-ti regenerarea
Una dintre cele trei caracteristici principale ale personajului in Destiny 2, Recovery, determina cat de repede ti se regenereaza sanatatea, si este cea mai important dintre ele.
Mobility, caracteristica ce afecteaza viteza de miscare si inaltimea primei sarituri, iar Resillience este cea care determina cat de fragila este sanatatea personajului tau. Dintre toate, Recovery este cea mai importanta, deoarece poate determina de una singura rezultatul unei lupte PvP in echipa. Echipa care reuseste sa intre si sa iasa constant din lupta pentru a se regenera va fi cea victorioasa.
Cunoaste-l pe Xur
In fiecare zi de Vineri, Xur va aparea undeva in universul Destiny si va poposi pana la reset-ul saptamanal. Acesta este un personaj cu gluga, care vinde un nou set de echipament exotic in schimbul Shard-urilor Legendare. Cauta pe harta fiecarei planete si fa-i o vizita noului tau prieten. Xur nu va vinde echipament dus la nivelul maxim, asa ca nu te astepta ca ceea ce cumperi de la el sa te poarte direct spre finalul jocului.
Armele cu energie distrug scuturile mai repede
Fiecare arma din cel de-al doilea slot pentru arme are o anumita caracteristica, fie energia vid-ului ( mov), arc-ului ( albastra ) sau solara ( portocalie ). Foloseste aceste arme pentru a dobora orice inamici care poarta scuturi,mai repede. Daca vei folosi arma cu aceasi energie elementala ca si scutul inamicului in care tragi, acesta nu numai ca va fi doborat, dar va si exploda, paralizand-ui pe ceilalti inamici din jurul sau, si generand ceva damage AoE.
Vei vrea sa ajungi sa ai un anumit ritm la un momet dat, si sa observi inamicii cu scuturi si sa ii dobori cu arma ta cu energie. Odata scutul spart, orice este posibil.
Alatura-te unui clan
Destiny 2 e un joc mult mai bun daca il joci alaturi de prieteni. In plus, vei primi recompense saptamanale doar pentru ca faci parte dintr-un clan si vei vrea sa joci raidurile alaturi de cei din clanul tau. Daca vei contribui cu suficient XP la clan, vei primi o gravura. Daca cineva joaca un joc PvP cu un membru din clanul tau, vei primi o gravura. Daca oricine din clanul tau termina un raid impreuna cu alti membri de clan, vei primi o gravura de raid. Nu trebuie sa participi la niciunul dintre ele, este suficient sa fi in clan si vei primi lucruri.
Daca nu ai oameni pentru clan, nu mai cauta. Toti membrii clubului de gameri pe PC au acces la clanul oficial PC Gamer din Destiny 2. Trebuie sa te loghezi pe pagina, sa alegi un abonament, si apoi sa ceri o invitatie.
Daca nu ai in continuare companie, incearca Jocurile Ghidate
Meciurile ghidate te vor atribui unui clan mai experimentat pentru a efectua impreuna misiuni de asalt sau raiduri. Aceste misiuni necesita ceva investitie de timp pentru a fi trecute, si ceva coordonare, asa ca este necesar sa joci cu oameni prietenosi, dispusi sa te ajute.
Pastreaza 5 pusti scout rare (albastre) sau legendare (mov)
Vei avea nevoie de ele mai tarziu. Ai incredere in noi.
Administeaza-ti inventarul dintr-un browser web
Managerul de item-uri din Destiny este un lucru necesar pentru impatimiti. Acesta iti sincronizeaza datele personajului cu server-ul Bungie.net, si iti ofera o interfata prin care poti muta, dupa voie, item-uri intre mai multe personaje si seif, un proces care necesita mult mai mult timp in jocul propriu zis. Poti sa verifici aici si item-urile, sa le vezi caracteristicile, si sa iti schimbi subclasa activa.
Preluat de pe PC Gamer