Presedintele Riot Games, Dylan Jadeja, a publicat o scrisoare care dezvaluie modul in care compania intentioneaza sa ajute la combaterea rasismului si a nedreptatii. In cadrul acesteia, Jadeja a anuntat ca dezvoltatorul doneaza un milion de dolari pentru eforturi concentrate pe domenii pe care compania considera ca „necesita atentie si in care poate avea un impact”.

 

Acestea includ domenii care includ reforma justitiei, investitiile in intreprinderile detinute de minoritati, crearea de oportunitati pentru minoritati in industrie, educatia continua si abordarea prejudecatii si discriminarea in forta de munca.

 

Pentru inceput, Riot Games va aduce o contributie initiala la The Innocence Project si la American Civil Liberties Union (ACLU). Ambele organizatii au fost vocale in lupta impotriva violentei politiei in urma mortii lui George Floyd. Dezvoltatorul va oferi, de asemenea, pana la 1.000 de dolari pe fiecare donatie care se califica de catre angajati catre aceste doua organizatii si alte organizatii.

 

„Ne-am luat timp saptamana aceasta sa privim spre interior si sa fim atenti si deliberati cu privire la modul in care Riot poate ajuta cu adevarat la combaterea rasismului si a nedreptatii. La urma urmei, adevarata schimbare incepe acasa. Am avut un angajament de lunga durata pentru a combate acest lucru in cadrul jocurilor noastre, dar ne-am dat seama ca nu este suficient ”, a scris Jadeja in scrisoarea sa. Riot Games, la fel ca multi alti dezvoltatori, trebuie sa se confrunte cu mediile notoriu toxice ale jocurilor online, care sunt de obicei pline de rasism, misoginie si homofobie.

 

De asemenea, nu este singura companie de jocuri care ofera donatii pentru cauze care sustin egalitatea rasiala. De asemenea, Electronic Arts a anuntat recent ca doneaza 1 milion de dolari „organizatiilor dedicate luptei pentru dreptatea rasiala din SUA si impotriva discriminarii din intreaga lume”. De asemenea, Humble a anuntat un fond de 1 milion de dolari dedicat sa ajute la publicarea jocurilor de catre dezvoltatorii de culoare.