Ai putea crede ca un joc in care trebuie sa bati dinozauri pana ii omori este destul de simplu de explicat, insa Monster Hunter World este de fapt un joc de actiune cu elemente RPG incredibil de complex, dar uneori complicat fara a fi nevoie. Dinozaurii pe care trebuie sa ii omori sunt 30 la numar, prin urmare sunt destul de multe lucruri de invatat.

In ghidul urmator, vom incerca sa iti prezentam cateva notiuni de baza si lucruri esentiale de stiut atunci cand vrei sa joci Monster Hunter World

 

  1. Ce trebuie sa faci in acest joc?

 

Dupa cum spune si titlul, trebuie sa vanezi monstri. Monster Hunter World este un joc RPG de actiune third-person, despre lupta cu mostri gigantici. Te vei lovi si de inamici mai micuti, insa nu despre ei e vorba. Ideea centrala a jocului: omori un monstru si apoi il spinteci pentru a obtine materiale, pe care apoi sa le folosesti pentru a-ti crea echipamente mai bune, ca mai apoi sa omori un monstru mai mare. Sau sa omori acelasi monstru inca odata, dar sa o faci mai bine. Poti, de asemenea, sa ii si capturezi, pentru a obtine si mai multe materiale de la ei.

Dincolo de acest tel, jocul se refera la a-ti pune propriile obiective, de la crearea unui set de armura mai frumos, la crearea unei arme mai puternice, sau la omorarea unui monstru din ce in ce mai repede – poti face orice doresti, atata timp cat implica vanatoarea de monstri.

 

  1. Cum omori monstri?

 

Sunt trei tipuri de misiuni in Monster Hunter World, si anume quest-uri, investigatii si expeditii.

Quest-urile sunt clasificate in functie de dificultate, si sunt impartite in doua grupe: cele care iti sunt atribuite si cele optionale. Cele atribuite sunt cele care tin de povestea jocului, iar aceasta este compusa dintr-o serie de motive pentru a vana monstrii. Odata cu finalizarea quest-urilor impuse, noi zone vor fi deblocate, noi personaje, noi echipamente, dar mai ales, noi monstri. Iti vei creste, de asemenea, si rangul de vanator, care va debloca noi misiuni, inclusiv unele optionale.

Quest-urile optionale sunt la fel de importante ca si cele impuse, deoarece, acestea deblocheaza upgrade-uri pentru echipamente, si pentru Astera, locul principal din joc. Unele dintre aceste misiuni optionale apar in mod automat, insa unele nu pot fi accesate decat daca vorbesti cu NPC-urile din Astera si din restul lumii. Asa ca verifica-ti intotdeauna harta atunci cand explorezi o zona noua, sau intoarce-te la Astera. Vei porni misiunile secundare in acelasi mod in care le incepi pe cele impuse: citind panoul cu misiuni sau discutand cu handler-ul tau. Quest-urile optionale pot include si DLC-uri si quest-uri cu timp limitat.

Urmatorul tip de misiuni, investigatiile, iti vor oferi un monstru ca si tinta, la fel ca si quest-urile. Spre deosebire de quest-uri, insa, acestea vin cu anumite conditii legate de schimbari ale mediului inconjurator, sau un numar limitat de incercari. Acestea aduc si recompense bonus, indicate prin medalii de bronz, argint si aur. Aceste recompense bonus, fac din acest mod de joc, cea mai buna sursa sa strangi materiale, mai ales materiale rare cum ar fi pietrele pretioase si platina. Pentru a incepe o investigatie, mai intai trebuie sa te inscrii la centrul de cercetari din Astera. Odata facut acest lucru, vei putea lansa investigatiile la fel ca pe orice alte misiuni.

Modul expeditii inseamna sa calatoresti intr-o anumita zona, fara sa lansezi quest-uri sau investigatii. Acest lucru iti permite sa explorezi dupa cum poftesti, si sa vanezi orice monstrii intalnesti, adunand ce materiale vrei. Si chiar ar trebui sa aduni tot ce gasesti. Totul este folositor, si nu dureaza mult sa iei niste miere sau ierburi pe care le gasesti in jurul tau. Expeditiile nu au limita de timp, insa nu vei primi recompense bonus la incheierea lor, atunci cand revii la Astera. Expeditiile sunt utile pentru explorare si pentru adunarea materialelor, pentru testarea armelor noi, sau pentru aflarea informatiilor despre monstri pe care ii vanezi.

 

  1. Ce este aceasta Astera?

 

Astera este hub-ul principal din joc, si locul in care poti sa salvezi progresul, deoarece in Monster Hunter World nu exista functia de auto-save. In Astera, vom gasi cateva locuri utile, cum ar fi:

Cantina – pe care ar trebui sa o vizitezi inainte de fiecare vanatoare pentru a lua cu tine ceva hrana.

Comerciantii – cei care vand consumabile esentiale cum ar fi potiuni, dar si materiale de baza pentru manufactura.

Faurarul – unde poti sa iti creezi armuri si arme noi.

Gradina botanica pentru cercetare – care poate fi folosita in mod pasiv pentru a multiplica ierburi si alte resurse, in timp ce vanezi.

Centrul de cercetare – unde poti administra investigatiile si poti lua misiuni secundare.

Hub-ul pentru adunare – locul de adunare pentru multiplayer.

Camera ta privata – unde poti sa iti personalizezi infatisarea, si poti interactiona cu companionul tau, Palico.

Terenurile de antrenament – unde iti testezi armele noi.

 

  1. Armele

 

Armele din Monster Hunter: World sunt 14, dintre care 11 pentru lupta de aproape si trei pentru lupta la distanta, fiecare dintre ele cu atacurile lor unice si stilul de joc specific

Acestea sunt

– Great Sword

– Long Sword

– Sword and Shield

– Dual Blades

– Hammer

– Lance

– Gunlance

– Switch Axe

– Charge Blade

– Insect Glaive

– Light Blowgun

– Heavy Blowgun

– Bow

 

  1. Care sunt cele mai bune arme pentru incepatori

 

Dupa cum va imaginati, multi oameni, mai ales incepatorii, se chinuie sa aleaga arma potrivita. Ceea ce trebuie sa stii este ca nici o alegere nu este gresita. Toate cele 14 arme sunt puternice. Recomandarea noastra este sa le incerci pe toate, si de cele mai multe ori sa joci cu mai multe arme, insa pentru a te ajuta, iata care sunt cel mai usor de folosit de catre incepatori.

Sword and Shield

O arma rapida, si bine echilibrata, foarte buna atat pentru incepatori, cat si pentru cei experimentati. Foloseste sabia in combo-uri rapide, si foloseste scutul pentru a lovi monstri sau pentru a le bloca atacurile. Sabia si scutul sunt singurele arme care, atunci cand sunt echipate, iti vor permite folosirea potiunilor. Vei putea folosi si prastia cu sabia si scutul echipate.

Dual Blades

Este cea mai rapida arma din joc si cea care iti permite cea mai mare mobilitate. Dual Blades inseamna lovituri rapide, completate de o stare numita “demon mode”, care iti amplifica atacurile si iti permite sa te misti mult mai repede, cu pretul consumului de stamina. Dual Blades se potriveste stilului de joc al fanilor jocurilor de actiune

Long Sword

Aceasta are alonja cea mai mare dintre armele pentru lupta de aproape. si te ajuta sa executi miscari bruste si elegante. Loviturile normale cu aceasta sabie iti aduc energia spiritului, care poate fi apoi folosita pentru a efectua atacuri mai puternice. Sabia Lunga are o miscare de blocare a atacurilor, numita “lovitura prevestita”, care poate anula tot damage-ul primit de la o lovitura a unui monstru, daca este efectuata corect, iar atacul aerian sofisticat numit “spargatorul de coifuri”, este la fel de important.

Arcul

Daca iti plac luptele de la distanta, arcul este cel mai bun pentru inceput. Arcul este o arma de semi-distanta si distanta mare, cu un control mai simplu decat Light Blowgun, si un management mai bun al minitiei. In principiu, trebuie sa imbraci sagetile cu diferite invelisuri pentru a-ti intari atacurile. Arcul are trei moduri in care poti trage: normal, larg si sageti de patrundere.

 

  1. Armurile

 

In Monster Hunter: World nu exista nicio piramida de skill-uri. In schimb, toate skill-urile tale vin de la armura ta. Iti poti schimba armura in orice tabara, si poti sa fauresti armuri noi in acelasi loc unde iti faci si arme: la faurar.

Fiecare parte dintr-o armura necesita materiale diferite, de la bucati dintr-un monstru, pana la oase de toate felurile. Odata ce ai vanat un monstru, vei debloca setul de armura al sau, si vei vedea ce materiale iti sunt necesare pentru a-l construi in intregime, iar daca vei dori sa il faci in intregime, va trebui sa vanezi acel monstru de mai multe ori. Echiparea unui set de armura al unui monstru iti va aduce o serie de abilitati noi, legate de cele ale monstrului vanat pentru acea armura, insa vei putea obtine seturi mai puternice, combinand piese diferite de la mai multe armuri. Mai tarziu, vei debloca si slot-uri pentru decoratii pe armuri, care vor imbunatati abilitatile date de aceastea si iti vor aduce skill-uri noi. Poti, de asemenea, sa imbunatatesti si partea defensiva a armurii, folosind sferele de armura.

 

  1. Cele mai bune armuri pentru incepatori

 

La fel cum nu exista nici cea mai buna arma, nu exista nici seturi de armuri “corecte”. Totul se rezuma la arma ta, la monstrul cu care te lupti, la stilul tau de joc si la simtul tau estetic. In plus, odata ce vei termina modul campanie in Monster Hunter: World, vei sari de la un rang mic la unul mare, deblocand o gramada de seturi de armuri de rang superior. Iata cateva sfaturi pentru a va alege armura

– Creati Coiful si armura de piept de os. Acestea va vor da mici bonusuri la sanatate si atac

– Pantalonii Kulu si Alloy ofera skill-uri dragute – un boost micut al loviturilor critice si o ascutire mai rapida a armei

– Skill-ul Evade Extender asociat cu manusile Kadachi iti va permite sa te rostogolesti pe distante mai mari

– Skill-urile setului King Beetle te vor ajuta sa aduni lucruri mai rapid, si iti vor salva o gramada de timp

– Skill-ul Handicraft, asociat cu pantalonii Hornetaur iti va imbunatatii ascutirea armei

– Setul Rathalos este unul dintre cele mai bune seturi de armura de rang mic, in special coiful si pieptul

In afara de asta, cauta skill-uri precum Atacuri Elementale, sau imbunatatiri pentru atacul tau de acum, pentru sanatate si pentru aparare. Ar trebui, de asemenea sa iti echipezi cea mai buna armura pe care o poti echipa, avand in vedere ca rezistenta acesteia sa fie in concordanta cu atacurile monstrului cu care te lupti.

 

  1. Cum creezi arme in Monster Hunter?

 

Armurile le fauresti dintr-o incercare, insa pentru a imbunatati armele, trebuie sa le imbunatatesti gradual. Cu alte cuvinte, pentru a face o sabie lunga de nivelul 3, va trebui sa creezi aceasi arma de nivelul 2 si sa o upgradezi, iar pentru aceasta, una de nivel 1. La fierar vei gasi calea sa le upgradezi, dar si sa le downgradezi, primind toti banii inapoi, in caz ca te razgandesti.

 

  1. Camuflajul

 

Exista in joc dispozitive de camuflaj. Acestea sunt item-uri care se pot echipa, au o durata limitata, si necesita perioade lungi pentru refolosire. Poti lua la tine, atunci cand pleci la vanatoare, doua mantii pe care sa le echipezi oricand vei dori. Mantiile au cateva efecte folositoare, de la capacitatea de a pluti in aer, pana la protejarea de status-urile negative. Unele mantii din stadiile mai avansate ale jocului te pot face invulnerabil la atacuri. Cele mai multe se pot debloca prin quest-uri secundare.

 

  1. Ce ar mai trebui sa stii despre Monster Hunter

 

Poti citi despre slabiciunile monstrilor si despre materialele pe care le poti obtine de la ei in notitele vanatorului. Mergi la centrul de cercetare din Astera pentru a-ti actualiza notitele.

Daca iti lipseste un anumit material, si nu il poti identifica la faurar, exploreaza zone noi. Daca esti blocat, continua misiunea pricipala.

Daca lucrurile devin periculoase, poti trage cu semnale SOS pentru a-ti chema in ajutor aliatii din multiplayer.

Daca atunci cand lovesti un monstru apar numere portocalii, inseamna ca il lovesti intr-un loc sensibil. Numerele albe inseamna atac normal, iar numerele gri atacuri slabe.

 

Preluat de pe PC Gamer