Daca nu stiti deja, DOTA 2 sau Defence Of The Ancient este un RPG produs de studioul Valve. Este unul dintre cele mai complexe jocuri de genul sau create vreodata, si acest lucru atrage dupa sine o baza de jucatori impresionanta, aflata in continua crestere. DOTA poate parea extrem de complicat pentru anumiti jucatori, in timp ce, pentru altii poate da dependenta. DOTA 2 a trecut de etapa in care era considerat un joc, acum este viitorul sporturilor electronice.
Toate tipurile de jucatori au incercat DOTA, de la milionari de 14 ani, pana la campioni ai lumii, care au fost dati afara din casa de parinti pentru acest joc. Desi cei de la Valve au incercat, de-a lungul anilor, sa il faca sa fie cat mai user-friendly, DOTA 2 ramane un joc extrem de complicat de jucat, chiar si pentru cei care il joaca de ani de zile. Jocul evolueaza continuu, cu fiecare update aparut se mai schimba ceva.
De-a lungul timpului, DOTA a fost incercat de multi, unii au capatat dependenta de el, altii au plecat, altii s-au plictisit si s-au mutat spre altceva. Un lucru a ramas neschimbat – primele reactii ale jucatorilor cand au jucat pentru prima oara DOTA 2 – spunand lucruri precum : ” Am sa mor de nenumarate ori”, ” Sunt prea multe lucruri de invatat “, ” De ce trebuie sa fie atat de complicat ?”. De aceea am decis sa va prezentam 10 sfaturi simple, menite sa augmenteze experienta de joc in DOTA 2.
1. Invata sa asculti
Nu fiecare jucator prezent in joc este recalcitrant sau doreste sa te insulte. Exista oameni care au investit o gramada de timp si bani in joc, asa ca atunci cand pierd, isi vor pierde rabdarea. Chiar daca sunt badarani si spun ce ai facut gresit, asculta si intelege. Ei pot fi neciopliti, pot sa se inflameze, ignora limbajul trivial si incearca sa aduni experienta din ceea ce spun… Pana la urma, au jucat jocul de mult mai mult timp decat tine. Astfel, vei incepe sa inveti usor, usor lucrurile de baza, si vei deveni din ce in ce mai bun la joc.
2. Alege eroi usor de controlat
Sunt peste 100 de eroi in DOTA, si nu toti sunt potriviti pentru incepatori. Unii eroi sunt extrem de dificil de controlat, iar altii necesita cunostinte si un grad foarte mare de intelegere a felului cum functioneaza jocul. Nivelul de dificultate al eroului este afisat chiar langa el, in ecranul de selectare al eroilor. Alegeti eroi usor de controlat cum ar fi Sniper, Viper sau Wraith King, sau eroi care asigura suport cum ar fi Lich, Ogre sau Spirit Breaker, pentru a cutreiera hartile si pentru a surprinde adversarii.
3. Foloseste item-uri pentru regenerare
Intotdeauna trebuie sa cumparati item-urile tango si clarity. Trebuie sa te vindeci pentru a putea ramane in joc. Multi dintre jucatorii incepatori ignora item-urile de regenerare si, ca rezultat, trebuie sa se intoarca mereu la baza, sau mai rau, mor incontinuu. Daca te intorci la baza de fiecare data cand stai prost cu mana sau cu sanatatea, mai ales in primele stadii ale jocului, vei pierde foare mult XP si nu vei creste suficient in nivel. Folositi tango si salve pentru a va regenera si pentru a nu fi nevoiti sa va tot intoarceti la baza, si clarity si mango pentru a va regenera mana.
4. Intotdeauna sa aveti la voi un Scroll pentru un portal catre oras
Acesta este unul dintre cele mai importante item-uri din joc, iar incepatorii evita sa il cumpere, pentru ca la inceput nu vor sa investeasca in item-uri care nu fac damage sau din cauza carora pot muri, insa TP ( Town Portal ) va poate aduce si multe kill-uri si va poate si salva viata. Daca te vei gasi pe teritoriu inamic si nu te vei putea intoarce, un astfel de scrol te poate salva si te poate trimite inapoi la baza, sau la unul din turnurile tale, de unde poti din nou sa pleci sa aduni resurse, in loc sa pierzi timp si XP incercand sa ajungi inapoi .
5. Nu pune la suflet tot ce auzi
Exista o gluma intre jucatorii de DOTA care spune : ” Ne cumparam casti scumpe, pentru a auzi cum ne injura un copil de 11 ani “. Oamenii vor spune lucruri urate, indiferent de felul in care joci, te vor jigni, si vor face glume pe seama ta, a familiei tale, a sexualitatii tale etc. Vor folosi de multe ori o engleza stricata, sau chiar limbi de care nu ai auzit, insa ideea este sa mergi inainte, sa ii ignori, sau sa le tai sonorul. Nu lasa nimic sa iti diminueze concentrarea.
6. Cumpara in DOTA turnuri de observatie si turnuri-santinela
Turnurile sunt foarte importante, deoarece hartile in DOTA sunt intotdeauna intunecate. Daca nu poti vedea un loc pe harta, este pentru ca harta are aplicata ceata de razboi ( Fog Of War ). Si, cum cheia succesului in DOTA este sa vezi si sa prevezi miscarile inamicului, va trebui sa plantezi turnuri de observatie ori de cate ori ai nevoie sa vezi o anumita zona. Poti sa le plasezi in zona ta, pentru a-ti putea proteja echipa de eventuale atacuri, sau in zona inamicilor, pentru a vedea cand sunt singuri si a-i omori.
Turnurile santinela te pot ajuta sa vezi unitati ascunse, cum ar fi eroi inamici, structuri inamice, precum si alte turnuri inamice de observatie.
7. Invata ce sa alegi si cand sa alegi
In DOTA, alegerea sau indepartarea din echipa a eroilor se numeste drafting. Un drafting facut bine inseamna 50 % din joc. Nu trebuie sa alegi rolul de suport sau de caraus de fiecare data, alege lucrul de care are nevoie echipa ta. In functie de abilitatile si deprinderile fiecarei clase, si mai apoi a fiecarei pozitii din echipa ta, va trebui sa alegi ceea ce se potriveste strategiei voastre. Mai este si problema momentului, deoarece anumite clase alese prea devreme iti pot anula avantaje importante. Nu uita, un drafting bun va va castiga jumatate din meci.
8. Priveste reluarile cu propriul tau joc
Priveste reluarile cu propriul tau joc si invata din greseli. DOTA iti ofera posibilitatea sa descarci reluari ale oricarui joc si sa le vezi oricand vrei. Descarca reluarile si incearca sa le privesti cat mai neutru, pentru a-ti identifica, a invata si a-ti corecta greselile.
9. Apara-ti baza
Nu conteaza cat de complicat este jocul, ideea principala este, cum spune si titlul, sa iti aperi baza. Incepatorii incearca adesea sa atace, pentru a obtine kill-uri, in loc sa distruga turnurile inamice si sa le apere pe ale lor. Dar, jocul este simplu, apara-ti baza si distruge-o pe ce a inamicului, atat este de simplu sa castigi. Nu conteaza cate kill-uri faci, daca nu esti capabil sa iti aperi baza, nu vei castiga jocul.
10. Pregateste-te sa pierzi mult, si nu te da batut niciodata
Este greu sa iti imaginezi cum poti fi un jucator bun daca pierzi mult, insa trebuie sa te gandesti ca majoritatea jucatorilor au o rata de castig de 48-52 %, iar daca reusesti sa ajungi la o rata de castig de 60%, este o mare realizare.
Vor fi zile in care vei pierde foarte multe jocuri, cheia este sa nu te dai batut si sa astepti forma buna care iti poate aduce mult mai multe castiguri consecutive. Pana la urma, a pierde face parte din joc. Ideea este sa intelegi ca nu poti castiga toate jocurile tot timpul. Pregateste-te sa pierzi, asa vei deveni din ce in ce mai bun.
Preluat de pe Sportskeeda
[…] enumera mai jos cateva sfaturi pentru incepatori, in asa fel incat daca joci pentru prima oara, sa stii despre ce este […]
[…] cum spune si titlul, trebuie sa vanezi monstri. Monster Hunter World este un joc RPG de actiune third-person, despre lupta cu mostri gigantici. Te vei lovi si de inamici mai micuti, […]