Producatorul de piane Steinway & Sons a lansat recent un pian care le permite muzicienilor sa isi inregistreze propriile reprezentatii live. Fiecare Spirio vine cu un iPad Pro si cu o aplicatie care le permite utilizatorilor sa inregistreze si sa editeze propriile cantece in formatul audio Steinway.

Pianistul de la The Late Show with Stephen Colbert a incercat marti pianul Spirio, la Steinway Hall in New York, raporteaza CNET. Batiste a cantat si a inregistrat o piesa a lui Sam Cooke. Pianul a redat piesa exact cum a cantat-o pianistul, adaugand si noi sunete din aplicatie.

Primul pian Steinway de inalta rezolutie audio a fost lansat in 2015, si le-a permis utilizatorilor sa selecteze piese pe care sa le redea dintr-un vast catalog de muzica, cu ajutorul unei aplicatii pe iPad. Catalogul a inclus legende precum Duke Ellington si Art Tatum, cu noi aditii in fiecare luna.

Cu ultimul model Spirio, muzicienii nu mai sunt limitati doar la melodii pre-inregistrate. Acestia isi pot inregistra muzica folosind o aplicatie iPad. Spirio include abilitatea de a modifica nota si durata, de a corecta notele gresite, de a motifica datele pedalei, si de a sterge sau adauga timp. Detinatorii modelului isi pot salva inregistrarile in MIDI, MP3, precum si in formatul de inalta rezolutie al Spirio, astfel ca muzicienii il vor putea folosi drept instrument profesional de inregistrare.

In ceea ce priveste pretul, vechiul model Spirio, lansat in 2015, pleaca de la 84.000 de dolari si ajunge pana la 116.000 de dolari. Vanzarile de piane mari au scazut mult in ultimii ani. Potrivit The New Yorker, in 1926, Steinway a vandut 6294 de piane, in timp ce in 2012 doar 2000.

Insa costul mare nu va tine departe potentialii cumparatori. Modelul Spirio din 2015 a acaparat mai mult de 30 de procente din vanzarile Steinway in 2018, potrivit USA Today.

Data fiind scaderea vanzarilor de-a lungul anilor, ultimele piane tech pot avea legatura cu incercarea de a aborda o baza mai mare de clienti, inclusiv pe aceia care nu au cantat la pian niciodata.

Preluat de pe Engadget