Star Wars Squadrons a fost dezvaluit oficial astazi, impreuna cu data lansarii. Jocul de lupta spatiala, care pune accentul pe luptele multiplayer 5v5 bazate pe obiective, va fi lansat pe 2 octombrie si va fi disponibil pe Steam, Epic Games Store si Origin.

 

Trailer-ul jocului incepe cu un interceptor TIE in urmarirea unui X-Wing avariat printr-o centura de asteroizi si arata discursuri inspirationale ale comandantilor din New Republic si Empire inaintea pilotilor lor. „Cinci piloti, un escadron”, spun ei, subliniind structura bazata pe echipe a Squadrons.

 

Tu si echipa ta va veti planifica atacul intr-o sala de briefing inaintea fiecarui meci si apoi veti lupta cu ei in lupte „de-a lungul galaxiei”, spune EA. Scopul final pentru ambele echipe este distrugerea flagship-ului inamic, iar trailer-ul ne arata un Imperial Star Destroyer care se ridica maiestuos dintr-o nor imens.

 

In plus, in calitate de pilot, veti zbura si veti vedea actiunea dintr-o perspectiva first person, ceea ce inseamna ca Squadrons face referinta la vechile TIE Fighter si X-Wing decat bataliile arcade cu perspectiva Chase-Cam folosite in titlurile recente Star Wars, cum ar fi Battlefront 2. De asemenea, la fel ca in TIE Fighter, va trebui sa va gestionati distributia de putere intre scuturi si motoare.

 

Star Wars Squadrons prezinta, de asemenea, o campanie single player (scrisa de Walt Williams, care a scris Spec Ops: The Line, cu Mitch Dyer si Joanna Berry, care a scris pentru BioWare) si va putea fi redat si in VR, deci daca esti suficient de batran incat sa iti amintesti TIE Fighter, acesta poate fi un moment de respiro.

 

Iata trailerul:

 

 

EA spune ca Squadrons ofera „optiuni bogate de personalizare cosmetice si a gameplay-ului” pe care le vei putea castiga prin intermediul gameplay-ului – arme noi, motoare, carlinge si scuturi vor fi disponibile ca recompense pentru joc, precum si optiunile cosmetice pentru carlinga ta.

 

Puteti precomanda Star Wars Squadrons incepand de azi prin Origin, Epic Games Store si Steam, unde este listat cu 39,99 USD USD / 34,99 £. Membrii Origin Premier vor avea acces la joc atata timp cat isi pastreaza abonamentele.

 

Este destinat sa devina unul dintre cele mai bune jocuri Star Wars vreodata? Vom afla in aceasta toamna.