Primele tale ore in joc ar putea fi neclare, de aceea ne-am gandit sa scriem un tutorial Sea of Thieves. Asa este gandit jocul, dar in loc sa pierzi timp incercand sa intelegi cum functioneaza, ne-am gandit sa te ajutam cu cateva concepte de baza.

In acest ghid iti vom prezenta misiunile, lucrurile pe care ar trebui sa le faci inainte sa pleci in larg, trucuri de navigatie, si cateva sfaturi pentru cei ce se vad deja marinari.

Cum sa incepi o misiune

Misiunile din Sea of Thieves sunt super importante, si surprinzator de complicate.

Conceptul de baza

Va trebui sa alegi o misiune, o calatorie in termenii din Sea of Thieves, de la una dintre cele trei companii reprezentative de pe insula de inceput, sa o aduci la corabie, sa o pui in fata capitanului, si sa o supui la vot.

Pregateste-te inainte sa pleci in larg

Un pirat pregatit este un pirat fericit, plus ca este un pirat care traieste mai mult. Un tutorial Sea of Thieves te poate scuti de multe frustrari, si te poate ajuta sa faci fata situatiilor periculoase.

Inainte de plecare ar trebui sa faci macar aceste trei lucruri:

  1. Fa-ti provizii

Fiecare corabie vine cu butoaie pline de provizii, precum scanduri, ghiulele, si banane, dar le vei termina destul de repede. Exista butoaie aruncate pe langa avanposturi, butoaie abandonate pe insule, si chiar butoaie care plutesc pe mare. Aduna-le pentru a nu ramane fara provizii. Asigura-te ca pui inapoi pe corabie tot ce consumi.

  1. Tine tunurile incarcate

Chiar daca nu ai in plan o lupta, exista intotdeauna riscul de a intalni un grup de jucatori ostili, sau alte tipuri de inamici. Cand vine vorba de batalii, incarcarea tunurilor cere timp, in special cea a tunurilor mari. Incarca-le chiar inainte de a parasi un avanpost.

  1. Asigura-te ca ai custi inainte de a parasi avanpostul

Acest lucru se aplica doar misiunilor luate de la Merchant’s Alliance, dar nu exista nimic mai rau decat sa gasesti gaina de care ai nevoie si sa nu o poti captura. Dupa ce accepti o misiune de la Merchant’s Alliance, vorbeste din nou cu vanzatorul pentru a cumpara o cusca.

Tutorial Sea of Thieves pentru navigare

Vei petrecea majoritatea timpului din Sea of Thieves navigand dintr-un loc in altul. Iara cateva tips-uri care sa te ajute.

  1. Mainile multe fac munca usoara

La ancore si panze pot lucra mai multi pirati odata, iar timpul de executie va scadea dramatic. Cand exista doi oameni care coboara, ridica, sau aranjeaza panzele, lucrurile se misca mult mai repede.

  1. Foloseste-te de busola chiar si atunci cand nu virezi

Daca te feresti de pietre, sau incerci sa tii panzele in unghiul potrivit pentru a capta vantul, este bine sa stii in ce directie mergi si care este obiectivul tau. Poti face un plan de actiune mult mai usor atunci cand navighezi in directia corecta.

  1. Calea drepta nu este intotdeauna cea mai rapida

Nu este nevoie sa inveti lucruri complexe, precum tacking-ul, pentru a stii ca exista o diferenta substantiala de viteza cand navighezi in directia vantului, si nu impotriva acestuia. Daca incerci sa ajungi pe o insula impotriva directiei vantului, va trebui sa incerci sa o iei pe ocolite, chiar daca nu vei merge in linie dreapta catre destinatie.

  1. Furtunile sunt groaznice

Furtunile din larg genereaza vanturi puternice care te pot ajuta sa navighezi mai repede, insa pot crea, de asemenea, si valuri uriase, plus ca busola si carma devin imposibil de controlat. Furtunile iti pot avaria grav nava, asa ca incearca sa le abordezi cu atentie, nu te arunca cu capul inainte. Nu intinde panzele la maxim. Navigheaza folosindu-te de harta, nu de busola, si fii atent la eventualele avarii.

  1. Ai grija unde parchezi

Este tentant si usor sa arunci ancora atunci cand te apropii de o insula, dar asigura-te ca te afli pe partea buna a acesteia. Este greu sa cari o cusca de pui dintr-un capat in celalalt, mai ales pentru ca nu poti sa alergi, si, in plus, esti vulnerabil unor atacuri din partea serpilor si scheletilor.

Tutorial Sea of Thieves pentru marinari

Viata pe mare este minunata, dar cateodata trebuie sa te intorci pe uscat. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa te descurci pe pamant.

  1. Tine echipajul unit si urmareste busola

Este extrem de usor sa iti pierzi din ochi echipajul odata ajuns pe insula. Vorbeste cu coechipierii, si verifica busola des pentru a putea sa le comunici pozitia ta.

  1. Mesaje in sticla

Uita-te pe plajele insulelor pe care le vizitezi dupa mesaje in sticle. Le vei vedea sclipind in nisip. Contin harti si puzzle-uri care te vor conduce catre comori ingropate. Majoritatea merita efortul, pentru ca recompensele sunt semnificative.

Preluat de pe Polygon