Mortal Kombat 11 Review – In timp ce imi place sa imi vad super-eroii DC preferati unul impotriva celuilalt in Injustice 2, nimic din catalogul lui NetherRealm Studio nu se compara cu brutalitatea lui Mortal Kombat 11.

MK a fost definit de la lansarea sa in 1992 de povestile unice pe care le-a oferit si luptele extrem de violente, iar Mortal Kombat 11 nu face exceptie.

Disponibil pentru PlayStation 4, Xbox One, PC si Nintendo Switch, Mortal Kombat 11 este un joc incredibil, pe care nu veti dori sa-l ratati, chiar daca sunteti un fan casual al genului.

 

Mortal Kombat 11 Review – Campanie

 

Setat dupa evenimentele din Mortal Kombat X, cei mai puternici razboinici ai EarthRealm se recupereaza inca din consecintele cauzate de modificarea actiunilor lui Raiden in ultimele doua intrari ale francizei. Acum, imboldat de puterea amulei lui Shinnok, Thunder God-ul favorit al tuturor a imbratisat repede noul sau rol de “protector” tiranic, impulsionat sa distruga pe oricine ameninta securitatea Earthrealm, inclusiv vechii discipoli Liu Kang si Kung Lao. Insa toate aceste schimbari in istorie au infuriat-o pe Kronika cunoscuta ca si Time Keeper, fortandu-o sa ia lucrurile in mainile ei si sa-si puna planurile in miscare pentru a il sterge Raiden din istorie si a reseta universul.

 

Odata cu schimbarea lumii din cauza puterii lui Kronika, razboinicii din trecutul si prezentul lui Mortal Kombat incep sa apara si trebuie isi testeze puterile in acest nou conflict, unde soarta omenirii sta in balanta.

 

 

Mortal Kombat 11 Review

 

De la actul de deschidere pana la finalul sau climatic, am fost complet investit in fiecare secunda a campaniei Mortal Kombat 11 si a cinematografiei sale minunate. Studiourile NetherRealm continua sa furnizeze cele mai bune moduri de joc de lupta din industrie, iar MK 11 este cel mai bun de pana acum. Cu atat de multe personaje classice fie ucise, fie transformate in revenanti, a fost o idee minunata de a coliziona temporar timpii pentru a aduce luptatorilor inapoi in actiune, cu personalitatile lor mai tinere intacte.

 

Asa cum era de asteptat, aceasta a fost, de asemenea, ocazia perfecta de a crea momente uimitoare pentru fanii seriei. Indiferent daca Johnny Cage a fost nevoit sa realizeze cat de arogant era in trecut, intoarcerea celor mai buni calugari Shaolin sau chiar inclestarea intre Kotal si Shao Kahn, fanii Universului Mortal Kombat vor fi tratati regeste in fiecare din cele 12 capitole ale jocului.

 

Noilor veniti in serie o sa le fie mai greu sa inteleaga fiecare detaliu din campanie. Mortal Kombat 11 functioneaza in esenta ca final la povestea din trei parti care a inceput in Mortal Kombat (2011) si fara o recapitulare, noii veniti nu vor avea prea multe contexte cu privire la motivul pentru care Sub-Zero si Scorpion sunt acum cei mai buni prieteni sau de ce Liu Kang a devenit imparatul undead al NetherRealm.

 

Mortal Kombat 11 Review – Moduri Singleplayer

 

In afara modului de poveste, Mortal Kombat 11 are unele dintre cele mai bogate continuturi single player disponibile in prezent in orice joc de lupte de pe piata . Pe langa modul arcade, Vs., si suita disponibila de moduri online, MK 11 adauga inca doua moduri single player online prin Towers of Time si Krypt. Towers of time sunt similare cu modul arcade prin faptul ca jucatorii trebuie sa treaca printr-o serie de batalii pentru a ajunge la un boss, dar modul in care se schimba formula este seria de modifieri in joc, consumabile si recompense cosmetice.

 

Turnurile sunt in permanenta actualizate si schimbate pe parcursul zilei, dar jucatorii pot manipula o parte din RNG a turnurilor care se vor afisa prin utilizarea unei valute in joc sau a obiectelor gasite in Krypt pentru a chema turnuri specifice cu recompense spre luptatorii lor preferati. In timp ce Krypt nu este nimic nou pentru franciza Mortal Kombat, aceasta ultima iteratie a modului nu a fost niciodata dezvoltata la aceasta scara.

 

Jucatorii isi asuma rolul unui razboinic fara nume si incep sa exploreze coltul si crenelul insulei legendare a lui Shang Tsung, deschizand sutele de cufere de comori asezate in jurul ruinelor sale in cautare de costume, arta, fatalitati si multe altele. Imi place cum este realizata aceasta insula, plina de Easter Eggs, puzzle-uri si mai multe cai ascunse pentru a explora care culmineaza impreuna pentru a celebra bogata istorie a Mortal Kombat.

 

 

Mortal Kombat 11 Review

 

In comparatie cu ultimele doua intrari in franciza, Mortal Kombat 11 a suferit o schimbare completa a designului in joc. In loc sa se concentreze asupra luptelor hiperagresive si a combo-urilor lungi, MK 11 incetineste semnificativ ritmul luptei, dar acest lucru nu este un lucru rau. Jocul se simte acum mult mai aproape de intrarile initiale din anii ’90, concentrandu-se puternic asupra jocului neutru, trimiterea de proiectile si pedepsirea severa a adversarilor pentru combo-uri nereusite. Combo-urile sunt, de asemenea, mult mai usor de executat, dar acest lucru actioneaza ca o sabie cu doua taisuri. Ca urmare a acestei schimbari, abilitatea de a juca cu mai multe personaje este acum mult mai usoara.

 

Mortal Kombat 11 Review – Gameplay

 

NetherRealm foloseste trei mecanisme anterioare ale Mortal Kombat, inclusiv atacurile cu raze X, miscarile speciale amplificate si sistemul de variatie. In primul rand, atacurile cu raze X au fost impartite in doua mecanisme noi, lovituri fatale si lovituri zdrobitoare, si nu mai folosesc aceeasi bara de energie de resurse ca miscarile amplificate. Loviturile fatale sunt atacuri foarte cinematice, care pot fi executate numai atunci cand starea de sanatate a jucatorului scade sub 25% si reprezinta o modalitate excelenta de a castiga o runda din cauza damage-ului devastator.

 

Cu toate acestea, se poate folosi o singura lovitura fatala pe meci, astfel incat jucatorii trebuie sa se gandeasca intelept atunci cand vor sa o foloseasca. In schimb, loviturile Krushing sunt executate prin indeplinirea unor obiective diferite in timpul unui meci. Una dintre loviturile zdrobitoare ale lui Sub-Zero, de exemplu, este pregatita prin utilizarea a trei atacuri de gheata amplificate, rezultand o lovitura a lui Sub-Zero care rupe nervurile adversarului si ii scade 25% din bara de sanatate. Aceste lovituri zdrobitoare pot fi de asemenea folosite doar o singura data pentru fiecare meci, astfel incat jucatorii trebuie sa invete modul in care miscarile pot duce la primirea acestora in timpul unui meci.

 

Sistemul de variatie se intoarce in Mortal Kombat 11 si a fost imbunatati semnificativ. In loc sa fie blocat la trei variatii per caracter in MK X, Mortal Kombat 11 permite jucatorilor sa isi creeze propriile variante pentru personajele preferate si sa-si personalizeze aspectul. In timp ce personalizarea estetica nu este la fel de aprofundata ca in Injustice 2, un important pas inainte fata de acel titlu este acela ca miscarile speciale nu mai sunt legate de uneltele folosite, caci echipamentele sunt doar pentru scop estetic.

 

Mortal Kombat 11 Review

 

 

Mortal Kombat 11 Review – Personalizare

 

Acum jucatorii sunt echipati cu trei sloturi goale pe caracter, pe care le pot umple cu pana la trei miscari speciale. Cu toate acestea, partea ingenioasa este ca anumite miscari speciale pe un personaj ar putea valora mai mult de un punct, deci jucatorii trebuie sa echilibreze valoarea selectarii anumitor miscari speciale asupra altora. Una dintre aceste doua miscari include Misery Blade al lui Scorpion, un instrument util care il poate face pe Scorpion sa iasa din combo-uri nesigure si poate fi de asemenea folosit pentru a impiedica adversarul sa loveasca , in timp ce Scorpion are inca prioritatea in lupta. Imi place profunzimea acestui sistem, dar din pacate nu va fi folosit prea mult in turnee, cel putin initial.

 

In schimb, NetherRealm a blocat fiecare membru al listei de 25 de caractere la lansare la doua variante prestabilite pentru jocul competitiv, scotand o parte din distractia de a va construi caracterul asa cum doriti daca sunteti tipul de jucator care se bucura de clasamente .

 

Mortal Kombat 11 Review – Concluzie

 

Mortal Kombat 11 nu este doar o intrare fantastica in aceasta franciza , este un exemplu uimitor de cat de mult continut de calitate pot include dezvoltatorii intr-un astfel de joc. Fie ca sunteti nou in genul fighting sau un fan MK , Mortal Kombat 11 a fost construit pentru a oferi fiecarui tip de jucator o suita de moduri pentru a se bucura si le executa pe fiecare un grad ridicat de calitate.