Urmatoarea generatie de laptopuri HP Spectre x360 si Envy va veni cu ecrane AMOLED de 15 inchi atunci cand vor fi lansate in aprilie. Cele doua dispozitive vor avea unghiuri largi de vizualizare si suport complet pentru HDR, cu un raport dinamic de contrast care poate ajunge la 100.000: 1 atunci cand este necesar.

 

Ecranul lui HP Spectre x360 are o rezolutie nativa de 4K si atinge o luminozitate de 500 de nits, ceea ce este mai mult decat necesar pentru utilizarea zilnica, dar de asemenea necesar pentru ca HDR sa arate bine. Desi unele avantajele vor fi pierdute pe un ecran de aceasta dimensiune, exista putine tehnologii care ar putea imbunatati un astfel de afisaj, cu exceptia cazului in care nu sunteti un gamer profesionist. Acest lucru ar trebui sa faca laptopul perfect pentru vizionarea media.

 

 

Hardware-ul intern este puternic, cu o combinatie de procesor Intel Core i7 Whiskey Lake, 16 GB de memorie RAM si un chip grafic Nvidia GTX MX150. Ne-ar fi placut sa vedem un GPU dedicat GTX acolo – asa cum veti obtine cu versiunea non-AMOLED – dar configuratia este mai mult decat suficienta pentru majoritatea, inclusiv jocurile cu cerinte mai mici. Este cu siguranta suficient pentru a concura cu  Dell XPS 15.

 

Noul model HP Spectre x360 15 este va fi disponibil pe 19 aprilie, potrivit lui Anandtech, desi nu suntem siguri la ce pret.

 

Versiunea AMOLED HP Envy x360 15 va fi lansat in acelasi timp in Europa, desi ni se spune ca lansarea in S.U.A. va avea loc la un alt moment. Specificatiile sale, de asemenea, raman in cea mai mare parte secrete. Se pare ca se va baza in jurul aceluiasi afisaj ca HP Spectre x360, cu acelasi raport de contrast ridicat si unghiuri de vizualizare larga. De asemenea, va suporta HDR pentru culori vibrante si niveluri pronuntate de negru si alb.

 

Unii si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu efectul de burn-in cu tehnologia AMOLED pe laptop-uri si daca tehnologiile utilizate pe televizoarele OLED, precum schimbarea pixelilor, ar putea fi folosite pentru a preveni acest lucru. Acesta este un fenomen bine documentat, cu toate acestea, pare probabil ca HP va avea unele solutii de atenuare atunci cand aceste laptop-uri vor fi lansate luna viitoare.