Un rezident al insulei britanice Jersey si-a pierdut economiile de viata intr-o inselatorie Bitcoin.

Indivizii au pastrat contactul cu victima pe o perioada de 18 luni, ceea ce l-a determinat sa-si transmita, in cele din urma, economiile de viata de 1,2 milioane de lire sterline, scrie The Jersey Evening Post. Criminalii au promis profitul va fi de 15 ori mai mare decat investitia .

 

Potrivit rapoartelor, victima a fost contactata de compania criminalului dupa ce a intrebat despre Bitcoin online. El a fost lasat sa creada ca respectiva companie ofera investitii legitime in Bitcoin. In urmatoarele 18 luni, infractorii l-au lasat sa faca investitii mai mari, care in cele din urma nu au rezultat in niciun profit.

 

Din pacate, pentru victima, ofiterii de ancheta din cadrul Agentiei Nationale a Criminalitatii din Marea Britanie au declarat ca este putin probabil ca el sa recupereze fondurile.

 

In timp ce Forumul de Prevenire a Fraudelor din Jersey a avertizat locuitorii sa ramana vigilenti in legatura cu aceasta inselatorie Bitcoin, a avertizat, de asemenea, localnicii despre escrocherii legate de sex.

 

Se pare ca rezidentii din Jersey au fost vizati cu e-mailuri in care expeditorul pretinde ca are control asupra camerei web a utilizatorului. Extortionistii ameninta sa elibereze imagini incriminatoare ale victimelor care vizioneaza continut pentru adulti, cu exceptia cazului in care platesc o rascumparare Bitcoin.

 

Forumul de prevenire a fraudei din Jersey intentioneaza sa trimita localnicilor un buletin informativ care sa conduca la constientizarea acestor escrocherii.