Harmony OS – Am auzit recent, datorita unui executiv Huawei care a facut declaratia socanta, ca OS Hongmeng nu este alternativa Android pentru companie.

Gigantul tehnic a reiterat de mai multe ori ca doreste sa continue sa foloseasca Android, dar daca Statele Unite vor continua sa refuze accesul la sistemul de operare Google – in ciuda restrictiilor mai relaxate – Huawei va trebui sa vina cu un plan secundar.

 

In plus fata de sistemul de operare Hongmeng, am auzit de asemenea rapoarte despre un anumit sistem de operare Ark si Oak OS. Acum, Huawei a inregistrat numele Harmony, care ar putea sau nu ar putea deveni acel sistem de operare din planul secundar.

 

Impreuna cu acest nou sistem de operare Harmony, Huawei are acum patru potentiali pionieri pentru un sistem de operare, adaugand la mister si confuzie: OS Hongmeng, OS Ark, Oak OS si Harmony OS.

 

“In ceea ce priveste telefoanele inteligente, inca mai folosim sistemul de operare Android si ecosistemul ca o prima alegere “, a declarat presedintele Huawei Liang Hua, deci pentru seria Mate 30, compania se comporta ca si cum ar fi Android o solutie viabila.