In cadrul evenimentului sau WWDC, Apple a anuntat noul sistem de operare pentru ceasuri, watchOS 7.

Acesta aduce urmarirea somnului pe ceasurile inteligente Apple, cu diagrame despre tendintele de somn saptamanal si multe altele.

 

Modul Wind Down va permite sa faceti o rutina personalizata inainte de culcare pe Apple Watch si iPhone, cu scene specifice in aplicatia Home, redarea de pasaje sonore linistitoare sau folosirea aplicatiei preferate de meditatie.

 

In modul Sleep, Apple Watch activeaza automat Do Not Disturb si intuneca ecranul pe timpul noptii. Pentru a va ajuta sa va treziti, exista o alarma haptica silentioasa sau sunete blande din care sa alegeti, iar ecranul de trezire arata nivelul curent al bateriei. De asemenea, pe baza tiparelor de somn, daca ceasul considera ca bateria lui este prea mica inainte de culcare, te va avertiza sa o incarci inainte de a te culca.

 

Deoarece spalarea mainilor este asa populara in 2020, Apple Watch primeste detectie automata a spalarii mainilor cu watchOS 7. Odata ce detecteaza ca o faci, va initia un cronometru de 20 de secunde, iar daca terminati devreme, vi se va solicita sa continuati. . Apple Watch va poate aminti, de asemenea, sa va spalati pe maini odata ce ajungeti acasa. Mai mult, aplicatia Health va incepe sa urmareasca si spalarea mainilor – atat frecventa, cat si durata.

 

Pe partea de fitness, veti obtine patru noi tipuri de antrenament: antrenament de baza, dans, antrenament de forta functional si relaxare. Aplicatia Activity pentru iPhone se numeste acum Fitness si a fost reproiectata cu o vizualizare simplificata a datelor, incluzand activitatea dvs. zilnica, antrenamentele, si tendintele de activitate intr-o fila, in timp ce activitatile de partajare si competitii se afla intr-o alta fila.

 

watchOS 7 va permite sa impartasiti fete de ceas, deoarece ofera si combinatii unice de „fete infinit personalizabile si personalizate”. Dezvoltatorii pot oferi mai multe complicatii de aplicatie pe o singura fata de ceas.

 

Pe baza recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Apple Watch care ruleaza watchOS 7 va va anunta atunci cand ati ajuns la 100% din cantitatea sigura de a asculta media pe castile dvs. pe iPhone, iPod touch sau Apple Watch, in momentul in care treceti suma respectiva va incepe sa afecteze auzul dvs. in timp. Liniile directoare ale OMS afirma ca puteti fi expus la 80 de decibeli timp de aproximativ 40 de ore pe saptamana fara un astfel de impact negativ. Aplicatia Health va arata cat timp ati fost expus la niveluri ridicate de decibel in fiecare saptamana.

 

In plus, indicatiile de mers pe bicicleta sunt disponibile pe incheietura mainii, Siri poate traduce limbi pentru dvs. in Apple Watch si exista o multime de noi valori de mobilitate disponibile in aplicatia Health, printre care fitness-ul cardio cu gama redusa, viteza de mers, scara-coborare viteza si multe altele.

 

watchOS 7 va functiona pe Apple Watches incepand cu seria 3 si va fi disponibil din toamna.