Aceasta este cea mai mare achizitie din Bay Area din 2018. In ultimul an, Google a facut o serie de tranzactii imobiliare mari pentru a-si extinde prezenta sediilor in S.U.A.
Ultima achizitie a avut loc saptamana trecuta – Google a cumparat un parc de afaceri de 1 miliard de dolari in Mountain View.

Asa cum a observat The Mercury News, chiar inainte de Ziua Recunostintei Google a achizitionat Britannia Shoreline Technology Park. Spatiul de 51,8 acri este mai mare si chiar vis-a-vis de actualul Googleplex al companiei.

Este compus din 12 structuri variind de la unul la doua etaje, Google fiind deja principalul ocupant al campusului. Cladirile sunt inconjurate de un spatiu de parcare amplu si ineficient pe care dezvoltatorii il considera propice pentru dezvoltare.

Google a confirmat pretul de achizitie de 1 miliard de dolari, parcul fiind achizitionat de la HCP Inc. Afacerea este cea mai mare tranzactie imobiliara din Bay Area in 2018. Ca si comparatie, valoarea cea mai apropiata a fost inregistrata luna trecuta, cand San Francisco Ferry Building a fost tranzactionata pentru 291 milioane dolari.
In loc sa continue sa inchirieze cladirile in functie de nevoi, aceasta achizitie permite companiei sa le renoveze mai bine in viitor.

De exemplu, in 2015 Google a dezvaluit planurile pentru un campus Mountain View alcatuit din structuri usoare si mobile.

β€žIn loc sa construim cladiri din beton care nu pot fi mutate, vom crea structuri usoare, de tip bloc, care pot fi deplasate usor in timp ce investim in zone noi. (Echipa care se ocupa de masinile self-driving, de exemplu, are nevoi foarte diferite atunci cand vine vorba de spatiul de birouri fata de inginerii nostri de cautare). Copertine translucide mari vor acoperi fiecare locatie, controland climatul interior, insa asigurand in acelasi timp lumina naturala si aer.”

Acest plan nu s-a materializat, dar ideea unei structuri asemanatoare corturilor este luata in considerare pentru Googleplex si parcul tehnologic achizitionat. Google Charleston East va avea cu spatiu public pentru magazine, restaurante si recreere, devenind astfel un spatiu mixt.

Alte zone in care compania este interesata de construirea campusurilor cu utilizare mixta includ nordul si centrul orasului San Jose, precum si Sunnyvale. Intre timp, pe cealalta coasta, Google a cumparat Chelsea Market pentru 2,4 miliarde de dolari la inceputul acestui an si se zvoneste ca va achizitiona un birou de 12 etaje care acopera doua blocuri din New York City.

Google a comentat planurile sale viitoare care implica parcul Shoreline Technology Park, parc nou achizitionat.