WhatsApp sustine ca a rezolvat o problema care afisa numerele de telefon ale utilizatorilor in rezultatele cautarii Google, transmite TechCrunch. Schimbarea vine dupa ce cercetatorul de securitate Athul Jayaram a dezvaluit ca numarul de telefon al utilizatorilor WhatsApp care au folosit functia Click to Chat a fost indexat in cautare.

 

Click to Chat permite utilizatorilor sa creeze o legatura cu numarul lor de telefon in text simplu. Potrivit lui Jayaram, deoarece legaturile nu au un fisier robot.txt in radacina serverului, nu pot opri Google sau alte motoare de cautare sa indexeze link-urile. Jayaram spune ca peste 300.000 de numere de telefon au aparut in rezultatele cautarii Google si ca pot fi gasite cautand „site: wa.me”.

 

Dupa cum observa TechCrunch, Jayaram nu este primul care a raportat aceasta problema. WaBetaInfo a subliniat-o in februarie. Desi problema pare sa fie rezolvata, este un defect de securitate destul de mare si se pare ca a fost o problema de cel putin cateva luni.

 

Potrivit Facebook, deja se lucra la remedierea problemei, iar numerele de telefon gasite de Jayaram au fost rezultate vechi ascunse de motorul de cautare. Acestea ar trebui sa fie eliminate, deoarece site-ul continua sa reindexeze site-urile si gaseste eticheta fara index.

 

Dupa cum va puteti aminti, in 2018, Facebook a incetat sa permita oamenilor sa caute utilizatori dupa numarul lor de telefon. WhatsApp a luat, de asemenea, masuri pentru imbunatatirea securitatii chat-ului, lasand utilizatorilor sa blocheze invitatiile de grup de la persoane necunoscute sau sa selecteze persoane de contact.