Aplicatia bancara digitala din Regatul Unit, Revolut, a anuntat un parteneriat major cu Visa pentru a-si extinde serviciile la nivel global pe 24 de noi piete, inclusiv in America de Nord.

 

Conform unui comunicat de presa din 30 septembrie, aceasta va aduce Revolut pentru 56 de piete din intreaga lume .

 

Conform lansarii, termenii acordului stipuleaza ca Revolut va emite in primul rand carduri marca Visa, intrucat urmareste impulsurile sale de extindere globala.

 

Visa va permite aplicatiei sa lanseze servicii initial in Australia, Brazilia, Canada, Japonia, Noua Zeelanda, Rusia, Singapore si Statele Unite.

 

Acest prim grup de jurisdictii va fi urmat de Argentina, Chile, Columbia, Hong Kong, India, Indonezia, Coreea, Malaezia, Mexic, Filipine, Arabia Saudita, Africa de Sud, Taiwan, Thailanda, Ucraina si Vietnam.

 

Parteneriatul consolidat dintre cele doua firme se bazeaza pe cooperarea lor existenta, care a vazut Revolut sa emita primele carduri Visa utilizatorilor sai din Europa in iulie 2017, se arata intr-un comunicat de presa.

 

Intr-un interviu cu Reuters, pe 30 septembrie, CEO-ul Revolut si fondatorul Nikolay Storonsky a dezvaluit ca firma va angaja aproximativ 3.500 de noi membri ai personalului in urma noii intelegeri, ducand forta de munca totala la aproximativ 5.000.

 

Raportul Reuters indica in continuare ca lansarea aplicatiei in S.U.A. si Singapore este asteptata pana la sfarsitul acestui an, urmand ca Canada si Japonia sa urmeze. Timpul pentru extinderea catre pietele din America Latina si Asia nu a fost indicat si toate lansarile raman supuse aprobarii regulamentare.

 

Storonsky a declarat pentru Reuters ca clientul mediu Revolut detine aproximativ 1.000 de euro (1.090 USD) in contul sau. Cu baza de 8 milioane de utilizatori a aplicatiei, aceasta se traduce intr-un sold total de depozite de aproximativ 8 miliarde de euro (8,74 miliarde de dolari).

 

La inceputul acestui an, Storonksy a fost invitata sa respinga in mod public acuzatiile de incalcare a banilor si neglijenta din partea companiei. O perioada de publicitate negativa a fost urmata de rapoarte ale brosetelor din U.K. care sustineau executorii Revolut dezafectate in mod deliberat software anti-spalare de bani in 2017.

 

Rapoartele sustineau in continuare ca firma a atras atentia agentului financiar de supraveghere financiara al U.K., Financial Conduct Authority (FCA).

 

La sfarsitul anului 2017, Revolut a extins sprijinul pentru Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) si Litecoin (LTC).

 

In iunie, Visa a fost numita una dintre firmele care au sustinut proiectul Libra Facebook prin intermediul apartenentei sale la un nou consortiu independent de guvernare – Asociatia Libra.

 

Directorul general al Visa, Alfred F. Kelly Jr., a subliniat ulterior ca cele 20 de companii implicate in Libra si-au declarat interesul doar printr-o scrisoare de intentie fara caracter obligatoriu.