Instagram a anuntat ca lanseaza noi caracteristici care vor face aplicatia mai usor de utilizat pentru persoanele cu deficiente de vedere. Modificarile vor permite userilor sa le fie prezentate fotografiile, fie in mod automat utilizand Inteligenta Artificiala, fie prin citirea descrierilor personalizate adaugate de ceilalti utilizatori.

 

Aceste descrieri, cunoscute sub numele de “alt text”, sunt utilizate la o scara larga online si vor fi de acum integrate si in Instagram. Utilizatorii vor putea introduce propriile descrieri fotografice astfel incat sa poata fi citite de catre aplicatie si persoanelor care folosesc software-uri de descriere vocala. Acestora le pot fi redate auditiv elementele afisate pe ecran in timp ce exploreaza sectiuni de news feed sau chiar profilul personal de Instagram.

 

Daca postarea nu este insotita de o descriere, Instagram va identifica automat ce se afla intr-o fotografie utilizand tehnologia de recunoastere a obiectelor, apoi va reda vocal continutul. Descrierile „alt text” nu vor fi vizibile, iar utilizatorii vor trebui sa intre in “setarile avansate” ale unei fotografii pentru a accesa acest feature.

 

Desi acesta este o premiera pentru Instagram, Facebook deja foloseste de cativa ani de zile aceasta tehnologie pentru a descrie fotografiile userilor cu deficiente de vedere. Pana acum, utilizarea aplicatiei de catre persoanele cu tulburari vizuale era destul de greoaie si departe de a fi perfecta. Aceste upgrade-uri vor aduce, cu siguranta, un plus valoare folosirii aplicatiei, devenind in acest mod mult mai utila si mai user-friendly.