OATH Protocol urmareste să construiască un analog al unui sistem descentralizat de soluționare a litigiilor, care să modeleze sistemul comun cu jurati. În opinia lor, aceasta va oferi soluția pentru problema guvernarii blockchain.

OATH Protocol dorește să ofere o soluție pentru sistemul de guvernare Blockchain.

 

Pentru aceasta, compania intenționează:

 

-să crească gradul de utilizare a contractelor smart, oferind un instrument usor de utilizat pentru crearea acestor contracte

-sa creeze o comunitate descentralizata a juriului, compusă din membrii din diverse domenii de expertiză

– sa invite utilizatorii din toate comunitățile să furnizeze  nu doar guvernare pentru dApp pe care îl susțin, ci și pentru alte ecosisteme.

 

Principalele avantaje ale protocolului includ:

 

Incredere – toate datele sunt stocate in blockchain-uri

Confidențialitatea – toate datele membrilor juriului sunt confidențiale.

Dinamismul – Protocolul va urmari ca diferiti jurati sa rezolve mai multe cazuri, pentru a evita o coliziune și pentru a asigura integritatea.

Corectitudinea – protocolul va asigura selecția juriului aleatoriu, selectie bazată pe o varietate de factori, cum ar fi sexul, fundalul, vârsta etc., pentru a avea o obiectivitate deplină.

Stimularea – un mecanism care să motiveze jurații pentru participare și să le atribuie credit.

Autonomia – părțile stabilesc drepturi si obligatii reciproce.

Transparența – voturile juriului sunt dezvăluite comunității după rezoluție.

Arhiva – protocolul permite păstrarea tuturor datelor într-un mod structurat irecuperabil.

 

Cazurile de utilizare includ, dar nu se limitează la, următoarele:

 

Comerțul electronic, care implică o varietate de litigii, cum ar fi problemele de calitate, piesele lipsă, produsul spart, etc. Juriul OATH Protocol va rezolva fiecare dispută pe baza mărturiilor furnizate de utilizator.

Comerțul OATH Protocol al activelor digitale.

Litigiile care implică închirierea de proprietăți descentralizate.

Moderarea descentralizarii.

Guvernarea blockchain-urilor publice.

Practic, OATH Protocol este un protocol agnostic descentralizat, care oferă o soluție guvernării descentralizate pentru toate Blockchain-urile și pentru Dapps.

 

Blockchain-ul conține două fișiere principale:

 

Registrul cazului, care include toate informațiile cum ar fi contractele, verdictele, motivele de vot, jurații selectați.

IPFS (Sistemul de fișiere interplanare), care este o rețea concepută pentru a crea o metodă de tip peer-to-peer pentru stocarea si partajarea hypermedia într-un sistem de fișiere distribuit. Acesta înlocuiește domeniile traditionale cu adrese de conținut, astfel încât utilizatorii să nu ia in calcul numele și căile de stocare ale fișierelor.

 

Jeton

 

Oferta totală de jetoane este de 10.000.000.000 de jetoane ERC-20 (OATH).

Utilizarea jetonului este urmatoarea:

-Angajarea între participanți / acordarea accesului la platformă

-Moneda internă

Jetonul este câștigat pentru rezolvarea disputelor și pentru servicii comunitare.

 

Echipă

 

Vedem o echipă bine echilibrată, cu un background divers în domeniul tehnic, al afacerilor și al dreptului. Yin Xu, CEO, a câștigat mai multe premii pentru cea mai bună aplicație mobilă.

Jenny Vatrenko, COO, este un avocat influent și fostul litigator la Boles Shiller. Ea este activă pe canalul Telegram al grupului.

Hongwei Wang are o experiență tehnică puternică, incluzând opt ani de experiență combinată la Google și la alte companii din China orientate spre tehnologie.

Pe parte de consultanta, vedem oameni din Zefund, Qidain Capital, Continue Capital, fondatorul unui supernod EOS și al unui NAD de pornire a energiei. Consilierii acoperă principalele grupuri de interese: tehnologie, afaceri și juridice. Jia Tian este unul dintre consilierii notabili, a lucrat la Baidu și Alibaba, și este un investitor principal al Bitfinex Dafeng Guo. Tian a lucrat pentru bănci de investiții precum Morgan Stanley și Goldman.

Zainan Zuo este un alt consilier notabil care servește drept dezvoltator de bază la Ethereum, și este principalul dezvoltator al standardului ERC-1202 pentru Ethereum.

 

Investitorii

 

Merita menționați și câțiva investitori notabili din lumea VC și Blockchain. În timp ce majoritatea sunt fonduri de dimensiuni medii, Quarkchain este printre ei. Quarkchain a reprezentat un proiect de ROI top în al doilea trimestru al acestui an. EOS Asia și NEM sunt, de asemenea, parteneri OATH.

 

Verdict

 

Proiectul pare interesant. Echipa are abilitățile tehnice necesare pentru punerea în aplicare a produsului. Vedem sprijinul banilor smart. Ideea însăși a produsului este interesantă. Sistemul descentralizat de soluționare a litigiilor, care poate fi folosit atât ca mijloc de soluționare a litigiilor dintre subiecții tradiționali, cât și în cadrul unui sistem descentralizat, merită interes.

 

Riscuri

 

Proiectul nu are MVP activ, ci doar Github. -1

Activitate publică scăzută. -0.75

Potențial de creștere

Punctul forte este acela că este vorba de un protocol agnostic. Acesta poate fi conectat la orice blockchain, si poate oferi prin serviciile sale o valoare adăugată acelei rețele. +2

Ideea generală este interesantă. +1

Orice utilizator al oricarui blockchain poate fi selectat în mod automat ca jurat pentru disputa OATH. Acest lucru oferă flexibilitate și ajută la atragerea utilizatorilor. +1

Utilizarea jetonului este destul de puternica – părțile trebuie să depună jetoane în timpul litiugiului și să plătească juratii pentru serviciile lor. +1

Foaia de parcurs este medie spre lungă. Potențialul pe termen lung pentru acest tip de proiect va crește, împreună cu domeniul general cripto și cu descentralizarea. +1

Metrica jetonului este buna. +1

Echipa, consilierii, partenerii și VC-urile au fost verificate. +1.5

 

Dispoziţie

 

Aș spune că proiectul este peste medie, dar, inainte de a investi, trebuie să așteptați prototipul și valorile complete. În prezent, ratingul de 6,75 / 10 este garantat, deși poate fi mărit sau micșorat odată cu începerea proiectului.

 

Detalii privind investițiile

Tip: serviciu

Simbol: OATH

Platformă: ERC-20

Crowdsale: TBA

Investiție minimă: TBA

Preț: TBA

Hardcap: TBA

Plăți acceptate: TBA

Restricții de participării: TBA

Detalii generale:

Site – https://oaths.io/

Whitepaper – https://oaths.io/files/OATH-Whitepaper-RO.pdf

FB – https://www.facebook.com/oathprotocol/

Telegram – https://t.me/oathsio

Medium – https://medium.com/@oathprotocol