Asa cum a raportat New York Times pe 27 august, trei investitori anonimi in oferta initiala de moneda privata (ICO) de 1,7 miliarde de dolari a Telegram au declarat ca compania a confirmat ca va emite primele jetoane Gram in doua luni.

 

Scopul pe termen lung pentru executivi este de a pune Gram la dispozitia tuturor celor 300 de milioane de utilizatori ai Telegram, au adaugat investitorii.

 

Daca este adevarat, Telegram va bate Facebook in lansarea unei monede digitale globale publice. Dupa cum remarca New York Times, putine detalii sunt cunoscute despre Gram la nivel tehnic si o atentie redusa a organismelor de reglementare in comparatie cu reactia uriasa asupra Libra.

 

Ramane necunoscut modul in care Telegram intentioneaza sa calmeze autoritatile preocupate de o alternativa libera la moneda fiat, dar Telegram s-a confruntat cu probleme cu Gram si in trecut.

 

Dupa cum a raportat Cointelegraph, compania a anulat faza publica a ICO-ului sau, in timp ce mai multe entitati incearca sa vanda neoficial jetoane GRAM, uneori la preturi umflate.

 

De asemenea, Telegram ar fi batut o alta entitate dornica sa emita un concurent Libra, People’s Bank of China, sau PBoC, care a anuntat saptamana aceasta ca o lansare a monedei sale digitale va incepe pe 11 noiembrie a acestui an.