Google a anuntat o gama de functii noi pentru Google Assistant destinate sa imbunatateasca radical majordomul digital.

 

Multe dintre actualizari sunt axate pe utilizarea actiunilor de acasa cum ar fi programarea dispozitivelor inteligente, lasarea de note vocale pentru membrii familiei si multe altele. Un alt plus util este posibilitatea de a solicita Google Assistant sa citeasca o pagina web sau un articol deschis pe telefon.

 

Una dintre cele mai frumoase adaugari anuntate de Google la CES este sosirea actiunilor programate. Acestea vor fi disponibile la sfarsitul acestui an si vor permite utilizatorilor sa porneasca sau sa opreasca un dispozitiv compatibil la un moment pre-planificat. Google a venit cu exemplul la indemana: „Hei Google, porneste masina de cafea la 6 dimineata”.

Compania spera ca, facand Google Assistant sa fie mai versatil si mai accesibil, sa poata castiga ceva teren fata de competitie, binecunoscutul Amazon Alexa.

 

Amazon Alexa este mai popular decat Google Assistant, dar este, in unele privinte, mai putin prietenos. Consensul pare sa fie ca asistentul vocal al Amazon este putin mai probabil decat Google sa nu inteleaga o comanda sau o intrebare din partea utilizatorului.

 

Google a spus, intr-un comunicat de presa: „Am parcurs un drum lung pentru a facilita configurarea dispozitivelor inteligente cu Google Assistant si vom continua sa lucram pentru ca experienta sa fie mai rapida si dispozitivele mai usor de gasit prin intermediul telefonului. “

 

La fel de important este si faptul ca din ce in ce mai multe marci fac acum dispozitive compatibile cu Google Assistant. Iluminarea Philips Hue, deschizatorul de usi pentru garaj de la MerossSmart si inchizatoarele August Smart sunt trei exemple deosebit de practice.

 

Nu cu mult timp in urma, tehnologia pentru casa inteligenta controlata prin voce parea o idee futurista, insa, pe masura ce Google si Amazon isi dezvolta in continuare asistentii, iar marcile construiesc produse mai compatibile, tehnologia smart home devine din ce in ce mai utila si mai normala.