Un nou joc next gen a fost confirmat, un nou titlu Lord of The Rings bazat mai degraba pe carti decat pe filme. The Lord Of The Rings: Gollum a fost anuntat in martie anul trecut ca iesind pe PC si „toate platformele de consola relevante la acel moment”.

 

Se refereau probabil la PlayStation 5 si Xbox Series X, dar acum a fost confirmat oficial de dezvoltatorul Daedalic Entertainment. Jocul a primit prima previzualizare in ultimul numar al revistei Edge, dar nu este clar daca va ajunge si pe actualele console. Data lansarii sale este destinata a fi 2021, deci o lansare pentru consolele next gen pare probabila – dar Daedalic nu pare sa o fi confirmat in niciun fel.

 

Previzualizarea, asa cum este rezumata de IGN, nu ofera prea multe detalii, dar, deoarece jocul nu are nicio legatura cu filmele, este implicat ca Gollum va arata mai degraba ca descrierile sale originale ale cartii.

 

”Pentru inceput, Tolkien nu a dat o referinta de marime pentru Gollum”, spune directorul de arta Mathias Fischer. ”Deci, in primele ilustratii, el este gigant. Este ca un monstru care iese din mlastina. In joc il vei juca atat in ​​forma sa originala de hobbit, cat si dupa ce va fi corupt de inel, deoarece povestea vizeaza o portretizare mai simpatica a personajului. Vorbind despre el fiind gigantic, parca il face sa fie un erou al actiunii, dar, desi jocul este descris ca o „aventura de actiune”, dezvoltatorul Daedalic este cel mai cunoscut pentru aventurile de tip point and click precum Deponia si The Dark Eye. – precum si adaptarea cartilor The Pillars Of The Earth.

 

Acestia descriu jocul ca fiind prevazut cu mecanici sigure, „niveluri imense” si mai putina violenta decat in ​​alte jocuri Lord Of The Rings. In schimb, personalitatea dubla a lui Gollum va fi in centrul atentiei, intrucat cele doua parti ale psihicului sau lupta constant pentru dominare. ”Vei avea poate doua, trei sau patru conflicte pe capitol care duc la un punct de decizie final. Si la acest punct de decizie final, va fi mai greu sa alegeti Sméagol, de exemplu, daca ati luptat intotdeauna pentru partea Gollum”, spune Fischer – ceea ce suna o reminiscenta a deciziilor morale ale stilului Telltale Games.

 

Deoarece Daedalic are doar licenta de carte, nu li se permite sa faca referire la filme indiferent daca vor sau nu, asa ca Nazgûl vor fi bazati doar pe descrierile lor din romane. Daedalic are de gand sa faca cel putin alte doua jocuri Lord Of The Rings si au dat de inteles ca, desi nu vor fi despre Gollum, vor fi jucate intr-un stil similar.