In timp ce Call of Duty: Warzone este inca destul de popular in randul gamerilor in aceasta perioada ciudata, o parte din boom-ul sau initial pare sa fi pierit in ultima vreme, iar o mare parte a motivului este, fara indoiala, din cauza unei explozii foarte mari de cheateri, in special pe PC.

 

Cautati pe YouTube si veti gasi nenumarate clipuri cu cheateri care infecteaza Call of Duty: Warzone si a devenit atat de rau incat jucatorii de pe console fac pasul de a dezactiva optiunea de cross-play pentru a evita cheaterii de pe PC, unde practica este larg raspandita.

 

Jocul te descurajeaza foarte mult sa faci acest lucru, dupa cum observa Eurogamer, aparand mai multe ferestre care te incurajeaza sa pastrezi cross-play bifat, deoarece iti va lua mult mai mult timp pentru a gasi un joc daca il opresti, din cauza faptului sunt necesari foarte multi jucatori pentru multitudinea de moduri de jocuri din Warzone.

 

Dar jucatorii sunt atat de satui de cheateri, incat nu le pasa. Pe PS4 acest lucru este la fel de simplu ca schimbarea unei setari, dar jucatorii Xbox One nu pot dezactiva optiunea cu usurinta, iar unii sapa in setarile sistemului consolei in sine pentru a o face. Desi, daca faceti acest lucru, este aproape imposibil sa gasiti un joc pe Xbox cu atat de putini jucatori care stiu despre solutie.

 

In timp ce cheaterii pot strica orice joc, Warzone este deosebit de vulnerabil cu formatul sau de lupta royale, deoarece s-ar putea sa poti juca 95% dintr-un joc in mod normal, dar este nevoie de un singur cheater care isi face drum intr-un lobby de 150 de persoane si pot fura o victorie din partea ta in ultimele secunde ale jocului fara ca tu sa stii macar ca au fost acolo restul timpului.

 

Producatorii Call of Duty au anuntat cu mandrie ca au banat zeci de mii de cheateri Warzone, dar inca nu a fost suficient. Am vazut ca jocul a scazut in randul spectatorilor de la Twitch de la lansare, acum in mod constant in spatele Valorant, League of Legends, Dota, Fortnite si CS: GO, la inceput conducand clasamentul. In timp ce da, Valorant in sine a aspirat o multime de streameri Warzone, cealalta problema este aceea ca majoritatea streamerilor mari sunt pe PC unde inselaciunea este cea mai rea si o experimenteaza mai des. In unele cazuri, destul de des pentru a renunta.

 

Inselaciunea este la fel de veche ca in cazul shooterelor competitive, dar pare a fi o problema mai presanta pentru o multime de jocuri mari in ultima perioada. Destiny 2 a avut modul Trials of Osiris plagiat de cheaters pe PC de la revenirea sa.

 

Valorant, in ciuda faptului ca abia are o saptamana, vede deja cheateri care apar in joc. De asemenea, as teoretiza ca, in epoca social media, cheaterii au o influenta mai mare. Nu doar castiga, trolling-ul lor, adesea al unor streamer-uri mari, ajunge sa devina viral intr-un mod care nu s-ar fi intamplat in urma cu 5-10 ani. Uneori, acest lucru ii face mai usor de gasit si de banat, dar este posibil sa inrautateasca lucrurile in general.

 

Vom vedea daca Warzone ia masuri drastice suplimentare pentru a stopa inselaciunea, mai degraba decat valurile periodice de interdictie. Deocamdata, lucrurile raman destul de sumbre pentru viitorul sau.