Popularul YouTuber FaZe Jarvis a primit interdictie pe viata de la creatorii jocului Fortnite, Epic Games, in urma utilizarii sale publice de cheat-uri.

 

Intr-un videoclip postat duminica, Jarvis a explicat ca a primit interdictia dupa ce a folosit aimbots, un tip de inselaciune in joc, care permite jucatorilor sa tinteasca automat adversarii, crescand mult acuratetea in joc.

 

In videoclip, care are peste 7 milioane de vizualizari, Jarvis este vizibil suparat in timp ce admite ca a folosit cheat-uri si isi cere scuze fanilor si Epic Games.

 


 

“Este evident ca am facut o greseala masiva. Si, desigur, nu m-as gandi niciodata sa mai fac asa ceva din nou”, spune Jarvis in videoclip. “Stii, cand faceam acele videoclipuri, nu m-am gandit niciodata la consecintele care s-ar rasfrange asupra mea facand acele videoclipuri. M-am gandit doar sa va distrez pe voi.”

 

Jucatorul a incarcat anterior un videoclip despre el insusi jucand in timp ce utiliza deschis aimbots. De atunci l-a sters.

 

Epic Games are o politica stricta impotriva inselaciunii si exploatarii erorilor de joc, detaliate in termenii de serviciu.

 

Epic Games a confirmat pentru CNN ca FaZe Jarvis a fost banat, spunand: “Avem o politica de zero toleranta pentru utilizarea software-ului inselator. Cand oamenii folosesc aimbots sau alte tehnologii de a insela pentru a obtine un avantaj nedrept, acestea distrug jocurile pentru persoanele care se joaca cinstit.”

 

FaZe Jarvis nu este primul care a fost banat de la Fortnite pentru inselaciune, dar pedeapsa lui este cu siguranta printre cele mai severe.

 

Gamerilor Damion “XXiF” Cook si Ronald “Ronaldo” Mach li s-a interzis sa joace timp de doua saptamani in mai, dupa ce s-au ciocnit cu alti jucatori din tururile de calificare ale Cupei Mondiale Fortnite.

 

Alti membri ai grupului de jucatori FaZe Clan au primit pedepse pentru inselaciune. In septembrie 2018, Nate Hill si Trevor “FunkBomb” Siegler au anuntat ca au fost banati de la evenimentul competitiv Fall Skirmish de la Fortnite pentru inselaciune pe un stream.