Dezvoltatorul milionar de jocuri, Marc Merril, co-fondatorul Riot Games a fost victima unui barbat din Singapore care i-a furat identitatea pentru a utiliza puterea de calcul a serviciilor web Amazon si Google pentru calculul minier.

 

Intr-un proces de judecata din 7 noiembrie, Forbes a descoperit ca Marc Merrill, co-fondatorul Riot Games, a fost victima anterior anonima a schemei de furt de identitate a unui barbat din Singapore, pe nume Matthew Ho. Riot Games este cunoscutul dezvoltator al jocului de succes League of Legends.

 

Se presupune ca Ho a utilizat informatiile cardului de credit American Express al lui Merrill pentru a cumpara energie de calcul cloud de la Amazon si Google, printre altele. In octombrie, Ho a fost pus sub acuzare de procurorii Statelor Unite, care au spus ca valoarea totala a serviciilor de calcul utilizate de Ho s-a ridicat la peste 5 milioane de dolari. Procurorii au mai sustinut ca la un moment dat Ho chiar a devenit cel mai mare consumator de date AWS, adaugand:

“In cateva luni in care planul sau a ramas activ, Ho a consumat peste 5 milioane de dolari in servicii de cloud computing neplatite cu operatiunea sa de exploatare si, pentru o scurta perioada, a fost unul dintre cei mai mari consumatori de date pe volum din Amazon. Din facturile au fost platite de personalul financiar al dezvoltatorului de jocuri din California, inainte de detectarea fraudei. ”

 

Anchetatorii sustin ca Ho a fost capabil sa utilizeze ingineria sociala pentru a avea acces la privilegiile de administrare si la cantitati mari de putere de calcul cloud pe servere Amazon si Google pentru a extrage diverse criptomonede, inclusiv Bitcoin (BTC) si Ether (ETH).

 

Ho a reusit sa pacaleasca Amazon sa creada ca este presedintele Riot Games. Ho chiar a creat un permis de conducere fals californian, care purta numele copresedintelui Riot Games.

 

Desi Departamentul de Justitie l-a acuzat Ho la inceputul lunii octombrie, identitatea dezvoltatorului de joc din Los Angeles a devenit publica abia acum. In prezent, Ho este acuzat de opt actiuni de frauda , patru capete de frauda ale dispozitivului de acces si doua acuzatii de furt de identitate agravat.