Microsoft tocmai a lansat cea mai noua actualizare a Windows 10, lansarea din mai 2020, care este disponibila pentru descarcare. Actualizarea aduce cateva caracteristici noi, inclusiv conexiuni mai rapide la dispozitivele wireless, imbunatatiri de conectare la Windows Hello, suport pentru Kaomoji in tastatura emoji Windows, actualizare Direct X12 Ultimate pentru jocuri mai bune si imbunatatiri Microsoft Edge care ar trebui sa creasca performantele sale.

 

Aplicatii, inclusiv Calculator, Notepad si Your Phone, au fost de asemenea modernizate, iar Microsoft a adaugat mai multe caracteristici de accesibilitate la sistemul de operare.

 

Noua versiune vine si cu cateva caracteristici importante, inclusiv subsistemul Windows pentru Linux 2 (WSL 2) si noi trucuri Cortana. WSL 2 s-ar putea sa nu fie important pentru majoritatea oamenilor, dar noile caracteristici Cortana ar putea fi utile. Puteti utiliza atat text, cat si voce pentru a interactiona cu asistentul digital Microsoft, iar Microsoft accepta acum cautari rapide in aplicatie care vor oferi acces rapid la rezultate imediate despre vreme, stiri si alte informatii. Actualizarea include, de asemenea, o varietate de noi caracteristici de securitate, iar una dintre ele este ceva care va conta cel mai mult atunci cand trebuie sa reinstalati sistemul de operare.

 

Este posibil ca Windows 10 sa fi indepartat mult din iadul reinstalarii Windows-ului, dar poate fi totusi problematic si puteti sa va confruntati cu probleme neasteptate pe parcurs. Noua caracteristica nu va face ca problemele sa dispara, dar va ofera cel putin o alta optiune de instalare Windows 10.

 

Optiunea “cloud recovery” nu este noua, intrucat Microsoft a detaliat functia in Ianuarie. Cu toate acestea, dupa cum subliniaza ZDNet in modul sau de prezentare a noilor functii de securitate Windows 10, puteti profita in cele din urma de aceasta.

 

Optiunea „Cloud Download” este acum disponibila alaturi de optiunea obisnuita de „Local Reinstall”, care a fost singurul mod de a reseta computerul. Dupa cum era de asteptat, resetarea in cloud necesita o conexiune la internet, de preferinta una rapida, deoarece computerul ar putea descarca mai mult de 4 GB date, conform avertismentului Microsoft vazut mai jos.

 

Va trebui sa faceti upgrade la Windows 10 May 2020 Update inainte de a utiliza optiunea de descarcare cloud pentru a reseta computerul. Aceasta este versiunea Windows 10 2004, care se va prezenta fie ca o noua actualizare Windows 10, fie va puteti convoca accesand Setari, Actualizare si Securitate, apoi Windows Update.

 

Ca intotdeauna, cu noile versiuni de Windows 10, lucrurile s-ar putea sa nu mearga perfect, iar unele probleme vor trebui totusi rezolvate dupa lansare.