Oricat de mult ar dezagrea China criptomonedele, este pregatita acum sa-si prezinte propria forma de moneda virtuala. Banca Populara Chineza a dezvaluit ca moneda sa digitala “se poate spune ca este gata” dupa cinci ani de munca. Nu va asteptati insa sa imite crypto. Potrivit sefului adjunctului de plati Mu Changchun, va folosi o structura mai complexa.

 

Se va baza pe un tier pe doua niveluri, cu Banca Populara si bancile comerciale pe nivelul de  jos, in mod evident pentru a ajuta la abordarea dimensiunii scazute a economiei si populatiei Chinei. De asemenea, nu se va baza in totalitate pe blockchain-ul care formeaza coloana vertebrala a criptomonedelor. Changchun a spus ca nu a putut furniza volumul necesar pentru vanzarea cu amanuntul.

 

Nu se vorbeste despre momentul in care moneda ar fi gata.

 

China are o motivatie de a extinde formatul monetar mai devreme decat mai tarziu. Natiunea a sustinut ca o criptomoneda ar creea dezordine, speculatorii vanzand moneda fiat si cumparand moneda virtuala. Aceasta noua abordare poate crea stabilitate. De asemenea, nu este socant faptul ca guvernul chinez ar dori un sistem de moneda digitala pe care sa-l poata controla. Oficialii au petrecut ani intregi incercand sa creasca independenta Chinei fata de tehnologia straina, iar acesta ar fi urmatorul pas logic.